Hoge energierekening?

De gemeente Assen biedt vanaf 14 november extra ondersteuning aan inwoners die moeite hebben met rondkomen door de hoge energiekosten en oplopende inflatie.

 

Energietoeslag

Vanaf deze week kunnen inwoners van de gemeente Assen met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm een energietoeslag van 750 euro aanvragen. Deze toeslag is voor die inwoners die nog geen toeslag hebben gekregen omdat hun inkomen net te hoog was. De hoogte van het inkomen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Klik hier om de energietoeslag aan te vragen. 

Ben je eerder afgewezen voor de energietoeslag omdat je inkomen net boven de 120% uitkwam? Dan hoef je niks te doen. WPDA beoordeelt jouw eerste aanvraag opnieuw aan de hand van de nieuwe inkomensgrens. Je ontvangt vanzelf bericht van ons of je alsnog in aanmerking komt voor de toeslag. 

 

Noodfonds

Heb je als gevolg van de sterk gestegen energiekosten nog steeds moeite met rondkomen? Of is de energietoeslag niet toereikend? Dan kun je via het gemeentelijke Noodfonds een vergoeding aanvragen. Klik hier voor meer informatie over het Noodfonds. 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder