Hoge energierekening?

De gemeente Assen biedt vanaf 14 november extra ondersteuning aan inwoners die moeite hebben met rondkomen door de hoge energiekosten en oplopende inflatie.

 

Energietoeslag

Vanaf deze week kunnen inwoners van de gemeente Assen met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm een energietoeslag van 750 euro aanvragen. Deze toeslag is voor die inwoners die nog geen toeslag hebben gekregen omdat hun inkomen net te hoog was. De hoogte van het inkomen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Klik hier om de energietoeslag aan te vragen. 

Ben je eerder afgewezen voor de energietoeslag omdat je inkomen net boven de 120% uitkwam? Dan hoef je niks te doen. WPDA beoordeelt jouw eerste aanvraag opnieuw aan de hand van de nieuwe inkomensgrens. Je ontvangt vanzelf bericht van ons of je alsnog in aanmerking komt voor de toeslag. 

 

Noodfonds

Heb je als gevolg van de sterk gestegen energiekosten nog steeds moeite met rondkomen? Of is de energietoeslag niet toereikend? Dan kun je via het gemeentelijke Noodfonds een vergoeding aanvragen. Klik hier voor meer informatie over het Noodfonds. 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doorhappen en Doortrappen

Doorhappen en Doortrappen

Fiets je mee? Op 11 juni organiseert Doortrappen in Drenthe een fietstour.
Lees verder
Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder