• Nieuws
  • Medewerkers Mijn Buurt Assen gaan de wijk in

Medewerkers Mijn Buurt Assen gaan de wijk in

Medewerkers van Mijn Buurt Assen bleven als gevolg van het coronavirus de afgelopen maanden zoveel mogelijk binnen. Maar om inwoners op tijd de juiste hulp te kunnen bieden, gaat Mijn Buurt Assen vanaf deze week weer de straat op.
 

Inwoners ondersteunen

Mijn Buurt Assen is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Assen, Actium en Vaart Welzijn. Vaart Welzijn ondersteunt alle inwoners in de Asser wijken met vragen en problemen over bijvoorbeeld gezondheid, financiën, leefbaarheid, opvoeden of eenzaamheid.

 

Zichtbaar in de wijk, juist nu

Teamleider Bas de Leeuw van Vaart Welzijn: “We informeren inwoners van Assen in deze tijd via social media, onze website en de krant. We zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar voor vragen en houden nauw contact met onze samenwerkingspartners, maar ontvangen niet alle signalen (op tijd). Om goed te weten waar onze hulp nodig is, gaan we daarom met Mijn Buurt Assen de wijk in. Zo kunnen we in gesprek met inwoners ervaren hoe het met hen gaat. Zijn er vragen, maakt iemand zich zorgen om zijn of haar buurman, voelt iemand zich eenzaam of angstig? Ook kunnen we bijvoorbeeld vandalisme signaleren en hangplekken van jongeren bezoeken. Juist nu is onze aanwezigheid op straat extra belangrijk’’. De medewerkers houden zich uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.

 

Samen zorgen we voor elkaar

De medewerkers van Vaart Welzijn gaan ook gezamenlijk met de Mijn Buurt Assen partners en/of politie en handhaving de wijk in. Trek ze gerust aan hun jas om een praatje te maken, een vraag te stellen of meld signalen uit uw buurt. Zij informeren u graag over de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. U herkent de welzijnswerkers aan de kleding van Vaart Welzijn of Mijn Buurt Assen.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder