• Nieuws
  • Maak kennis met: de vogelbungalowbouwer van de Witterstraat!

Maak kennis met: de vogelbungalowbouwer van de Witterstraat!

Loop of fiets je door de Witterstraat, dan kan het je niet ontgaan. De pittoreske vogelbungalows aan de bomen, aan het einde van de straat. Buurtbewoner Jans Kiers is het creatieve brein achter deze prachtige bouwsels. Wijkcontactpersoon Paul Bouwman en buurtwerker Merel Put gingen een kijkje nemen en stelden Jans enkele vragen over zijn bungalows!

 

Hoe ben je begonnen met het maken van deze vogelbungalows?

“Ik mag graag knutselen, dat is al van jongs af aan. Sinds mijn 14e ben ik al handig en in de loop der jaren heb ik dit verder ontwikkeld. Ik heb materialen verzameld en krijg ze nog steeds van contacten die ik heb in de bouw. Het wit/rode huisje heb ik als eerst gemaakt. Mijn vrouw en ik kwamen hier net wonen. Voor die tijd maakte ik standaard vogelhuisjes. Eenmaal wonende aan de Witterstraat zei ik tegen mijn vrouw; ‘Ik ga eens iets heel anders proberen!’ Zo ontstond de eerste bungalow.

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

“Tegenwoordig is het makkelijk om overal inspiratie vandaan te halen. Ik heb een tablet met Pinterest, daarop zie ik van alles wat mij inspireert. Sommige dingen probeer ik dan na te maken. Ook zie ik dingen op tv voorbijkomen. Hier maak ik dan een foto van en op een later moment ga ik met dat idee aan de knutsel.“

 

Wat wordt je volgende project?

“Ik hou van variatie, dus af en toe wil ik wat anders dan vogelbungalows. Ik wil me richten op schilderen en het maken van beeldjes van staaldraad. Ook ben ik van plan om te kijken of ik volgend jaar een aantal minicamera’s in de vogelbungalows kan hangen, zodat we de nestjes van binnenuit kunnen zien!”

 

Neem vooral zelf eens een kijkje in de Witterstraat om alle bungalows te kunnen bekijken! 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder