Kunst op de muur

Er komt een grote muurschildering op het clubgebouw van de roeivereniging. Er komt een mooie metamorfose van de binnenkant en buitenkant van dit clubgebouw. Onze wijkreporter Christine Eggens ging langs de vereniging en schreef onderstaand verslag. 

 

Metamorfose

Om drie uur achter het clubhuis van de roeivereniging, dat was de afspraak. Daar wachtten een paar dozen met spuitbussen en een haast witte muur. Bijna aan het zicht onttrokken, maar vanaf de fietssnelweg werden we af en toe luid begroet. Wat is de bedoeling? Er Komt een grote muurschildering op het clubgebouw, van een roeiboot met roeiers in een landschap. Dit is bedacht in het kader van een mooie metamorfose van de binnenkant en buitenkant van dit clubgebouw. Laten zien dat je er bent, is de boodschap en misschien wekt het de interesse om te komen roeien. Emmy en haar werkgroepje namen het initiatief hiervoor en Mijn Buurt Assen hielp een handje. Robert Anthonio werd in de arm genomen om zijn kunsten te vertonen. Deze muurschilder artiest maakte een ontwerp en de grove contouren van een roeiboot op de muur. In de boot worden  leden van de vereniging afgebeeld.

 

Samen maken we kunst

De leden van de club werden gevraagd of ze mee wilden helpen met het schilderen en zo staan we met een spuitbus in de hand een workshop te volgen. Op trapjes of zittend op de grond, met oude kleren aan en op aanwijzingen van Robert komen de kleuren op de muur. Het gaat heel voorspoedig en we stoppen dan ook voor de thee met de pepernoten en cake. Volgende week komt er een tweede groep die de tekening verder inkleurt. De kunstenaar zal de finishing touch aanbrengen en dan staat er echt een kunstwerk op de muur. Robert is al vanaf 2006 bezig met spuitbussen, graffiti art en grote schilderijen. Petje af voor deze Asser kunstenaar.

 

Heel veel succes voor de roeiclub met de modernisering van het clubgebouw en rest mij nog een tegeltjeswijsheid; Niets zo charmant als kunst op de wand.

Foto's

Ineke heijting en Christine Eggens
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder