• Nieuws
  • Kinderraad presenteert schatkaart met de tofste speelplekken in Assen

Kinderraad presenteert schatkaart met de tofste speelplekken in Assen

Waar zijn de tofste speelplekken in Assen te vinden? De kinderraad is op stap gegaan en heeft deze plekken op schatkaarten gezet. Gisteren presenteerde de kinderraad de eerste schatkaarten van Peelo en Kloosterveen tijdens de ‘grote mensen’ raadsvergadering aan de gemeenteraad. Het stimuleren van spelen, bewegen en ontmoeten voor kinderen én volwassenen staat hoog op de agenda van het college. Hiervoor wordt een plan gemaakt. Via een enquête kun je hierover je mening geven.

 

Wethouder Jan Broekema: “Ik ben super trots op de kinderraad en dit initiatief. Er valt zoveel te ontdekken in Assen voor kinderen, en deze kaart helpt daar enorm bij. Speel- en ontmoetingsplekken zijn belangrijk, omdat zij het mogelijk maken dat jong en oud elkaar ontmoeten, contact met elkaar leggen en in beweging komen. Ik ben dan ook blij dat we de afgelopen periode al veel nieuwe initiatieven hebben gerealiseerd en gaan realiseren, zoals de pumptrack, de speeltuin in Kloosterveen, de speel- en ontmoetingsplek in Nieuw Graswijk, de landschapstuin bij Quintus en klimaatadaptieve schoolpleinen. Het nieuwe plan gaat ons helpen om nieuwe initiatieven goed in te passen en niet alleen kinderen, maar ook volwassenen te stimuleren om naar buiten te gaan”.

 

Huttenbouwbosjes, visplekken en skeelerpaden

Op de schatkaart staan niet alleen plekken met speeltoestellen, maar ook de beste huttenbouwbosjes, visplekken en de beste skeelerpaden. Voordat de schatkaart werd gepresenteerd, liet de kinderraad zien hoe deze tot stand is gekomen, via een film met een verslag van hun tocht door de wijken. De schatkaarten zijn te vinden op onze speelpagina. De kinderraad gaat buitenspelen promoten via posters op scholen, buurthuizen en sportverenigingen en via citydisplays langs de weg.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder