• Nieuws
  • Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Op 19 maart heeft de Kinderraad een werkbezoek bij de Hippe Kringloop. Deze dag staat de sportkleding bij de kringloop in het middelpunt. Er komen acht raadsleden kijken hoe het werkt in de kringloop. Na een korte introductie door het Jeugdfonds Sport en Cultuur, de sportbuurtwerker van Vaart Welzijn en Assen Sportstad, is het doel en de noodzaak van deze nieuwe kledingbank ons duidelijk geworden. Luzan van de Hippe Kringloop geeft een rondleiding langs de verschillende afdelingen van de winkel. Wijkreporter Christine Eggens ging mee op pad en schreef dit artikel.

 

Uitzoekwerk

Als eerste werd de ruimte van de inbreng bekeken, 'de grote klus' waar de spullen worden ingebracht en alles gecontroleerd wordt. De dingen die oud en niet draagbaar zijn komen niet in de winkel. Kleding wordt bekeken en als het er goed uitziet en fris ruikt , kan het naar de kledingbank. Er zijn ook nieuwe shirts en broeken bij, dat is echt een cadeautje. De Kinderraad stelt verschillende vragen om erachter te komen hoe de werkzaamheden verlopen. Na de controle en poetsbeurt is alles netje en geprijsd, het kan in de winkel.

 

Sportsetjes scoren

In de volgende ruimte van de Sportkledingbank hangt werkelijk voor alle sporten wel iets wat een kind nodig heeft om mee te kunnen doen aan  zijn/haar favoriete sport. Het is voor de mensen met een kleine portemonnee een uitkomst om hier naar toe te komen om hun kinderen mee te laten doen. Wel wordt er benadrukt dat je een voucher kunt tonen van Vaart Welzijn of de gemeente om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Dit kan via de school van de kinderen of via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. 

 

Bekendheid

De Kinderburgemeester, tevens ambassadeur van het Jeugdfonds; Seb Fledderus verzamelt de ideeën van de raad en geeft aan dat ze op verschillende scholen een presentatie hierover willen geven. Daarmee scoren ze natuurlijk al flink wat punten.

 

Sport en cultuurfonds

Meer informatie over het Sport en Cultuurfonds en het aanvragen hiervan vind je hier.

 

 

 

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder