• Nieuws
  • Kerstpakketten actie in Assen

Kerstpakketten actie in Assen

Op 15 December was de Opstandingskerk omgetoverd tot een groot kerstpakkettenpakhuis. Een overweldigende belevenis voor iemand die niet weet wat deze actie inhoudt. Wijkreporter Christine Eggens nam voor ons een kijkje en schreef onderstaand verslag.

 

Ladies Circle Assen

Vijftien jaar geleden is dit idee geboren. Marjan IJzerman van budgetsupport begon een kerstpakkettenactie voor 45 mensen die iets minder te besteden hadden. Een pakket, met daarin in ieder geval een kaars en een heerlijke zelfgebakken cake en dit gebeurde onder leiding van de Ladies Circle Assen.Het is uitgegroeid tot een grote Asser actie met 700 pakketen die nu worden klaargemaakt in de kerk. Met vijftien sponsoren; MBA, Stila, winkeliers, scholen, kerken en meer. Teveel om op te noemen en hartverwarmend.

 

Teamwork

De kerk staat vol etenswaar en speelgoed. Logisch ingericht met een looproute voor de vele vrijwilligers die met een winkelkar en een doos langs de route alle spullen netjes in de doos leggen. De Wethouder Cor Staal loopt als eerste de route, na zijn toespraak over de verbindende actie voor gezinnen die een lager inkomen hebben en hoe je ze kunt bereiken. Er moet meer bekendheid aan worden gegeven dat je er niet alleen voor staat. Hierbij het verzoek deel de folder en kijk om je heen of je iemand kunt helpen en geef informatie. Tot slot wordt iedereen, sponsoren en vrijwilligers bedankt door de Wethouder namens de gezinnen die een pakket ontvangen.

 

Harde werkers

De vrijwilligers zijn in 3 shifts verdeeld en 's morgens 's middags en 's avonds komt er een nieuwe groep. De dozen worden gevuld met etenswaar en aan het einde nog een kaars en een kerstbrood. Voor de kinderen nog een boek en speelgoed, precies op maat. In porties van 20 dozen komen ze dan weer op een pallet te staan en vinden hun weg morgen in vele auto's naar de mensen.

Omvergeblazen door de strakke coördinatie van dit gebeuren, wens ik u allen een prettige kerst.

Foto's

Freddy Rozenveld
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder
Jaarrapportage 2023

Jaarrapportage 2023

Met plezier presenteren we het jaarverslag van Mijn Buurt Assen over 2023. Het jaar waarin de samenwerkin...
Lees verder
Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Op zaterdag 6 juli wordt er een informatiedag gehouden in Kloosterakker voor bewoners en geïnteresseerden...
Lees verder