• Nieuws
  • De kerstbomen en Superburen komen er weer aan!

De kerstbomen en Superburen komen er weer aan!

Heb je een Superbuur die je graag in het zonnetje wilt zetten? Of heb je zin om met de hele straat een grote kerstboom te versieren? Ook dit jaar organiseren we weer een Superbuur en kerstbomen actie!

 

Loes van Ulsen is projectsecretaris bij Mijn Buurt Assen. Vorig jaar heeft zij voor het eerst de kerstbomen en Superbuur actie meegemaakt. Loes vertelt: “Ik werk al een tijdje voor Mijn Buurt Assen, maar vorig jaar was ik voor het eerst betrokken bij de organisatie van deze acties. Het doel is vooral buren te stimuleren meer met elkaar in contact te komen, maar daarnaast ook elkaar in het zonnetje te zetten. Tijdens de Superbuur actie kun je iemand uit de buurt nomineren, waarvan jij vindt dat diegene veel voor een ander doet. Dat kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld een buur die kookt voor iemand in de buurt, omdat diegene ziek is, of altijd op de kinderen past, of voor de hele buurt containers bij de weg zet. Het mogen dus ook best kleine dingen zijn. Iedereen die zich inzet voor zijn of haar buurt kan genomineerd worden.”

 

Wie is jouw Superbuur?

Een Superbuur is te nomineren door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Loes legt uit: “Vertel in de mail waarom diegene deze nominatie verdient. Uit de leukste of mooiste inzendingen worden een aantal Superburen gekozen. Zij krijgen een goed gevuld kerstpakket. Het wijkteam bezorgt de kerstpakketten en daarbij zit dan ook een briefje, waarop staat door wie ze genomineerd zijn en waarom. Je merkt dat mensen erg verrast zijn, omdat ze van tevoren vaak niet weten dat ze genomineerd zijn. Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van buren die een pakket hebben gekregen, met degene die ze genomineerd heeft. Bijvoorbeeld buren die samen zitten te eten uit het kerstpakket. Dat is heel leuk. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat het buren stimuleert iets voor elkaar te gaan doen en te laten zien hoezeer dit gewaardeerd wordt.”

 

De buurtkerstboom

Naast Superbuur gaat ook de kerstbomen actie dit jaar weer van start. Loes hoopt het record aanmeldingen van vorig jaar te verbreken. “Het jaar dat we van start gingen met deze actie waren er ongeveer 50 aanmeldingen. Vorig jaar hadden we tot onze grote verassing opeens 152 meldingen! Daarom is het nu ook één kerstboom voor één straat in plaats van per buurt. Aangezien het zo’n verschil was met de jaren ervoor hebben we nu ook alvast de kerstbomen gereserveerd. GroenRijk Assen helpt ons hierbij. Zij leveren deze bomen."

 

Leefbaarheid en saamhorigheid

Het idee achter de kerstboomactie is om de leefbaarheid en saamhorigheid in de wijk te vergoten doordat inwoners meer met elkaar gaan doen. "Daarnaast is het ook het idee is dat je het niet in je eentje doet, maar dat je de buren om hulp vraagt en samen de boom ophaalt. Dit moet ook wel, want de boom is ongeveer 5 meter, haha. We geven daarnaast een vergoeding van 50 euro om een straatactiviteit te stimuleren. Dit kan gebruikt worden om bijvoorbeeld warme chocolademelk en glühwein te regelen en zo van de boom versieren een echte buurtactiviteit te maken!”

 

Meedoen?

Wil je een kerstboom aanvragen? Klik dan hier. Je wordt doorverwezen naar een formulier van gemeente Assen. Je kunt tot 5 december een aanvraag doen. Het nomineren van een Superbuur kan tot 11 december. Stuur daarvoor een mailtje met uw gegevens en de gegevens van uw Superbuur met een motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's

Jantina Mulder
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Feestelijke opening De Dissel

Feestelijke opening De Dissel

Afgelopen zaterdag is het vernieuwde wijkcentrum De Dissel feestelijk geopend door wethouder Karin Dekker...
Lees verder
Samen maken we de buurt, ook voor inwoners met een migratieachtergrond

Samen maken we de buurt, ook voor inwoners met een migratieachtergrond

Onlangs stond in de Asser Courant een artikel met informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen in de...
Lees verder
Fitness-oefeningen vanuit je stoel in Noorderpark!

Fitness-oefeningen vanuit je stoel in Noorderpark!

Op dinsdag 12 oktober bezocht het college van burgemeester en wethouders van gemeente Assen Noorderpark. ...
Lees verder