Hulp nodig bij geldzaken?

Neem contact op met de financieel regisseurs van Gemeente Assen!

 

In de gemeente Assen werken verschillende organisaties samen om inwoners te helpen met hun geldzaken. Gretha en Caroline zijn financieel regisseurs bij de Gemeente Assen. Zij leggen uit hoe ze kunnen helpen.

 

“Veel inwoners denken, ten onrechte, dat ze pas bij ons terecht kunnen als ze diep in de schulden zitten en hier niet meer uit kunnen komen. Wanneer de deurwaarders aan de deur staan en de elektriciteit wordt afgesloten,” vertelt Gretha. “Maar wat veel mensen niet weten is dat ze ook al bij ons aan kunnen kloppen wanneer ze achter lopen op hun vaste lasten. Wanneer vaste lasten teruggeboekt worden, omdat je anders geen boodschappen kunt halen. In dat stadium kunnen we mensen weer op weg helpen, door een overzicht van inkomen en uitgaven te maken en te kijken waar men op kan besparen.”

 

Caroline: “Op basis van een gesprek, nu vaak via videobellen, bepalen we welke oplossing werkt. In eerste instantie proberen we zelf iemand te helpen en anders zetten we de hulpvraag door naar bijvoorbeeld de Gemeentelijke Krediet Bank, Vaart Welzijn, WPDA, voor ondernemers naar Kram en Meersma, Humanitas, Stichting Budget Support of Schuldhulpmaatje. De lijntjes met andere instanties zijn kort, waardoor inwoners niet constant opnieuw hun verhaal hoeven te doen. We willen vooral graag laagdrempelig zijn voor de inwoners van Assen.”

 

Bij de dag leven

Caroline: “Ik denk dat veel inwoners er eerst zelf uit proberen te komen. Je gaat dan meer bij de dag leven. Dat is ook mens eigen, proberen er zelf uit te komen. Dat is jammer, want juist in een vroeg stadium kunnen we nog veel doen en handvatten geven om zelf mee aan de slag te gaan.” Gretha vult aan: “Dat kan soms al om simpele dingen gaan als abonnementen opzeggen die eigenlijk niet nodig zijn, kijken of het inkomen nog wel toereikend is of aanmelden voor toeslagen. Er is meestal meer mogelijk dan mensen in eerste instantie zelf denken.”

 

Hulp nodig?

Loop je achter met huur, je energierekening of andere zaken? Wacht niet totdat de schulden hoger worden. Praat er over met de organisatie die je al kent, zoals het buurtteam van Vaart Welzijn of de WPDA. Of meld je aan voor een gratis consult met de financieel regisseurs via de site van Gemeente Assen. Hier vind je tevens meer informatie. Je kunt ook bellen met 14 0592.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder