• Nieuws
  • Hooidag in Peelo was een groot succes!

Hooidag in Peelo was een groot succes!

Op 1 juli 2023 was het dan zover, de eerste hooidag in de nieuwe boomgaard in Peelo. Met een tiental wijkbewoners staken we de handen uit de mouwen om het gemaaide gras bij elkaar te harken en op een bult te werken. Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte lukte het ons om in korte tijd het hele terrein bij langs te gaan.

 

Goed voor de natuur 

Het gras in de boomgaard is op een ecologische manier gemaaid zodat kruiden meer kans krijgen om goed te groeien. Er is ook slingerend gemaaid zodat er veel verschillende zonnige plekjes zijn die ook uit de wind liggen. Dit is gunstig voor vlinders en andere insecten. Door het gemaaide gras af te voeren zal de bodem langzaam minder voedingsstoffen bevatten. Hierdoor neemt de hoeveelheid gras af en is er meer ruimte voor kruiden. Dit is goed voor de natuur. In deze eerste maaironde is er ongeveer 50% van het terrein gemaaid, eind september zal er nog een keer 80% gemaaid worden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er plekken zijn waar twee keer gemaaid is, één keer gemaaid is en helemaal niet gemaaid zal worden. De plekken waar niet gemaaid wordt kunnen insecten overwinteren.
 

Harde werken word beloond

We sloten de dag af met een lekkere lunch die door gemeente Assen werd verzorgt. Voor eind september kunnen we zeker nog wat handen gebruiken! Wil je ook meehelpen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's

Michiel Elderenbosch
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Wijkbezoek Lariks

Wijkbezoek Lariks

Op 23 april bezocht de raad de wijk Lariks. Tijdens dit bezoek stond het wijkaanpakplan centraal en werd ...
Lees verder
Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder