• Nieuws
  • Hoe gaat het met de Praatpaal in Kloosterveen?

Hoe gaat het met de Praatpaal in Kloosterveen?

Wat vind jij van de buurt? Dat vroegen we eind vorig jaar aan de bewoners van de Rozemarijntuin in Kloosterveen. Zij kregen een kaart in de bus met de oproep: ‘Wat vind jij van de buurt? Praat erover met je buurtgenoten. Schrijf het op en doe het in de brievenbus.’ De kaartjes konden in de brievenbus die we daar tijdelijk neergezet hebben. Een mooie coronaproof actie van het Mijn Buurt Assen team om ideeën op te halen. En om in contact te komen met buurtbewoners.

 

Er kwamen een paar mooie ideeën uit de bus die we in een overzicht terugkoppelden aan de bewoners. We gaan hier graag samen met hen mee aan de slag! Met een aantal mensen is al contact geweest om hun opmerkingen en of mooie ideeën te bespreken.

 

Een aantal voorbeelden

 

"Het missen van verbinding in de buurt met buurtbewoners."
Hiervoor stellen we budget beschikbaar om, zodra het weer kan, iets leuks te organiseren. Er zijn mensen die wel iets willen doen voor jongeren of voor ouderen. Met hen zijn en/of gaan we in gesprek.

 

"Het ontbreken van speeltoestellen voor kleinere kinderen."
In Kloosterveen zijn al veel speeltuinen, we hebben de speeltuinkaart rondgedeeld om de speelplekken van Kloosterveen samen te ontdekken.

 

"Meer groen en bloemen op de veldjes."
We zijn direct aan de slag gegaan om verwaarloosde planten en heesters in de buurt weg te halen. We planten daar nieuw groen terug.

 

Dit jaar gaan we de praatpaal ook op andere plekken inzetten. Vind jij het wat voor jouw buurt of straat? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's

Jantina Mulder
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder