• Nieuws
  • Het Hugesparkje, een kostbaar geheim in Assen

Het Hugesparkje, een kostbaar geheim in Assen

Bewoners van de Alteveerstraat zijn trots op ‘hun’ Hugesparkje. Zij werken er regelmatig om het te onderhouden en maken samen plannen voor het nog mooier maken van het park. Op 10 juni verwijderde een aantal bewoners samen met wethouder Bob Bergsma de Japanse Duizendknoop. Dit is een plant die daar groeit en andere planten overwoekert.

 

Hugesparkje

Het park werd zo’n dertig jaar geleden aangelegd en ligt tussen de Alteveerstraat, de Vaart en Het Kanaal. Volgens de bewoners kan het parkje veel meer betekenen voor de leefbaarheid van het Asser centrum. Zij zochten naar aanknopingspunten uit de geschiedenis van het park en keken samen met een landschapsarchitect naar mogelijkheden.

 

Nog mooiere toekomst

Tijdens de werkzaamheden van afgelopen woensdag kreeg wethouder Bergsma een boekje, “Het Hugesparkje”. Een werkgroep van bewoners stelde dit op met informatie over de geschiedenis van het parkje. Ook staan er ideeën in over hoe het park nóg mooier kan worden. De wethouder gaf de bewoners complimenten over hoe zij samen met de gemeente het onderhoud in het groen uitvoeren. Bewoners maken nu samen met Mijn Buurt Assen een plan om het Hugesparkje mooier te maken.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder