• Nieuws
  • Het eerste Asser Energieloket is geopend in de Lariks!

Het eerste Asser Energieloket is geopend in de Lariks!

Op donderdag 2 november is het eerste Asser Energieloket feestelijk geopend in het BIC in de Lariks. De buurtbewoners van de Lariks hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging gekregen. Ondanks de harde wind waren er toch veel inwoners gekomen. Ook onze wijkreporter Christine Eggens nam een kijkje.

 

"Op de parkeerplaats achter het Buurt Inloop Centrum aan de Dingspelstraat staat een grote tent. Het is al erg gezellig daarbinnen. De dames van Daun Pisang hebben lekkere Molukse hapjes gemaakt. De opening wordt verricht door twee wethouders van gemeente Assen, Martin Rasker en Bert-Jan ten Oever. Wethouder Rasker is wethouder voor de energietransitie en Ten Oever is wijkwethouder voor de Lariks. Na hun toespraak waagt men zich naar buiten, waar de wethouders een enorme stekker in het stopcontact steken.

 

Energieloket

Het Asser Energieloket is een initiatief van de gemeente, Actium en Vaart Welzijn. Zij hebben veel informatie op de tafels liggen. Maar men kon ook makkelijk in gesprek met elkaar over energie onderwerpen. Met informatie over temperatuur, verwarming, besparing en alles waar jezelf vragen over hebt. Ook wordt de SlimWonen app gepromoot. Met deze app krijg je inzicht in je energieverbruik. Deze wordt gratis aangeboden door de gemeente Assen in samenwerking met Actium. In het kantoortje van het energieloket tref je een energiecoach aan, waar je je vragen aan kunt stellen. Deze is aanwezig op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en dinsdagmiddag op afspraak. We kregen even een kleine rondleiding in het mooie nieuwe loket. Vier stoelen en een tafel, meer heb je niet nodig met de juiste gesprekspartner.

 

Dichtbij huis

Het Duurzaamheidscentrum was ook bij de opening vertegenwoordigd. Ze hadden nuttige informatie en aanvullingen voor een duurzame tuin. Je kunt vlakbij huis beginnen met duurzaamheid. Een beetje meer groen in de tuin, lekker koel in de zomer, een lekkere vetbol voor de vogels of een insectenhotel. 

 

Asser Energieloketten

Na deze opening gaat de gemeente met veel energie van start met nog meer energieloketten in Assen. Dit jaar openen nog loketten in ‘t Markehuus, De Schulp, het Duurzaamheidscentrum en MFA Kloosterveste. Meer informatie over de energieloketten vind je op de website van gemeente Assen."

Foto's

Meint Brookman
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder
Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

Stadsplek spelen en sporten Esakkerweg

In september 2023 hebben we de inwoners van Peelo noordoost uitgenodigd voor een bijeenkomst over BOSS. W...
Lees verder