• Nieuws
  • Grote opkomst eerste fietstocht vanaf 't Markehuus in Peelo

Grote opkomst eerste fietstocht vanaf 't Markehuus in Peelo

Voor een eerste fietstocht een grote opkomst, georganiseerd door de Activiteiten Commissie Peelo, ACP. Ruim 25 deelnemers gingen iets na 13.30 uur van start vanuit het Markehuus. Sommigen met- en sommigen zonder ondersteuning, wat prima op elkaar was afgestemd.

 

De tocht ging voornamelijk via de vele fietspaden die Assen rijk is, naar de mooie typisch-Drentse landwegen. Deze landweggetjes slingeren zich schilderachtig tussen de mais en korenvelden door. Akkers, dromerig omzoomd door houtwallen en kleine bossen. Het mooie zonnige weer maakte de tocht compleet naar een tussenstop in het mooie Esdorp Zeijen. In dit oude Esdorp zijn nog veel rietgedekte Saksische boerderijen te zien. Veel meer Drenthe kon het niet worden. Na een kleine tussenstop en traktatie (koffie +gebak) bij Café Hingstman vertrekt de groep weer en ging de reis naar de oude buurtschap Rhee. Hier staat een gemeentelijk monument, de Picardthoeve; Een zeer mooi bewaard gebleven Hallehuisboerderij. Het overgrote deel van de fietstocht ging over fietspaden en ruilverkavelingswegen. Al met al een zeer geslaagde middag.

 

Op zaterdag 9 september zijn we van plan om weer te gaan fietsen. Wil je meefietsen? Voor opgave kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-51620413. Meer informatie volgt o.a. op de Facebook pagina Woonwijk Peelo, Flyer bij AH / mededelingenbord Winkelcentrum. 

 

Foto's

Maarten Blok
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

In navolging van de Superbuur actie, is de kerstbomen actie natuurlijk ook weer terug dit jaar! Wil jij e...
Lees verder
Denk mee over Marsdijk!

Denk mee over Marsdijk!

Afgelopen 30 oktober zijn we tijdens een inloopmiddag in gesprek gegaan over de speelplekken in Marsdijk....
Lees verder
Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout t...
Lees verder