• Nieuws
  • Grote opkomst eerste fietstocht vanaf 't Markehuus in Peelo

Grote opkomst eerste fietstocht vanaf 't Markehuus in Peelo

Voor een eerste fietstocht een grote opkomst, georganiseerd door de Activiteiten Commissie Peelo, ACP. Ruim 25 deelnemers gingen iets na 13.30 uur van start vanuit het Markehuus. Sommigen met- en sommigen zonder ondersteuning, wat prima op elkaar was afgestemd.

 

De tocht ging voornamelijk via de vele fietspaden die Assen rijk is, naar de mooie typisch-Drentse landwegen. Deze landweggetjes slingeren zich schilderachtig tussen de mais en korenvelden door. Akkers, dromerig omzoomd door houtwallen en kleine bossen. Het mooie zonnige weer maakte de tocht compleet naar een tussenstop in het mooie Esdorp Zeijen. In dit oude Esdorp zijn nog veel rietgedekte Saksische boerderijen te zien. Veel meer Drenthe kon het niet worden. Na een kleine tussenstop en traktatie (koffie +gebak) bij Café Hingstman vertrekt de groep weer en ging de reis naar de oude buurtschap Rhee. Hier staat een gemeentelijk monument, de Picardthoeve; Een zeer mooi bewaard gebleven Hallehuisboerderij. Het overgrote deel van de fietstocht ging over fietspaden en ruilverkavelingswegen. Al met al een zeer geslaagde middag.

 

Op zaterdag 9 september zijn we van plan om weer te gaan fietsen. Wil je meefietsen? Voor opgave kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-51620413. Meer informatie volgt o.a. op de Facebook pagina Woonwijk Peelo, Flyer bij AH / mededelingenbord Winkelcentrum. 

 

Foto's

Maarten Blok
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder