• Nieuws
  • Gezelligheid bij 'Woonpark Amelterhout'

Gezelligheid bij 'Woonpark Amelterhout'

Enige tijd geleden kwam er bij ons een aanvraag binnen voor een bord aan de Amelterhout. Na een duik in de archieven bleek de buurt in 1970 opgericht te zijn als Woonpark Amelterhout. In de buurt zelf zie je hier helaas niks meer van terug. Een buurtbewoner diende daarom een aanvraag in voor een bord, waarop dit stukje geschiedenis wel naar voren kwam. Dat bord kwam er en werd op 17 juni onthult door de jeugdige bewoners Joachim en Nova. Wijkreporter Christine nam een kijkje.

 

“Ik ben uitgenodigd op de borrel in Amelterhout, ter gelegenheid van de onthulling van het bord. Wanneer ik daar aan kom blijkt het een uitgebreid feest te zijn. Er zijn diverse partytenten opgezet. Mensen uit de buurt hebben hier hun eigen gemaakte gerechten, fruit, frituur of barbecue neergezet. Wat een creativiteit wordt hier getoond!

 

Een beetje dom

Om half 6 wordt het feest geopend met een korte toespraak door de activiteitencommissie. In deze toespraak word iets vermeld over de geschiedenis van de buurt en het toegangsbord en alle activiteiten. Voor de kinderen is er een clown in een pipowagen met muziek, het springkussen en niet te vergeten de kinderdisco. Daar huppelen veel kinderen onder leiding van een paar moeders op de grote bult. Het weer is uitstekend voor dit uitbundige feestje. Wel een beetje warm. Gelukkig staat er dan een slush puppy machine voor een ijsdrankje om af te koelen. De clown is een beetje dom. In plaats van op te treden gaat ze naar bed! Alle kinderen hebben meegeholpen om haar wakker te krijgen. Wat een fantastisch optreden.

 

Trots

Na het eten, het kletsen en alle spring, dans en clowns lol is het tijd voor de serieuze handeling. Het onthullen van een prachtig eikenhouten bord! Terwijl de zon zakt, is het feest nog niet ten einde. Assen kan trots zijn op zo'n actieve buurt met zoveel talent en vrijwilligers om dit en nog veel meer te organiseren!" 

Foto's

Anneke Horst
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Wijkbezoek Lariks

Wijkbezoek Lariks

Op 23 april bezocht de raad de wijk Lariks. Tijdens dit bezoek stond het wijkaanpakplan centraal en werd ...
Lees verder
Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder