• Nieuws
  • Geslaagde informatiemarkt in de Lariks!

Geslaagde informatiemarkt in de Lariks!

Afgelopen zaterdag 15 juli was het gezellig op de informatiemarkt in de Lariks. Op de informatiemarkt stonden verschillende kramen waaronder ook  bewoners van de wijk en werd de muurschildering van Nicky Nahafahik onthult. Wijkreporter Lisa Borchers ging een kijkje nemen tijdens deze dag en maakte voor ons onderstaand verslag.

 

“Op de Kennismarkt stonden onder anderen kraampjes door de bewoners van de wijk met zelfgemaakte heerlijke hapjes. De bedoeling hiervan was om meer bekendheid te krijgen voor de verschillende culturen op deze multiculturele markt. Er was veel informatie te vinden over de verschillende landen zoals bijvoorbeeld de symboliek op de vlaggen en de klederdracht. De bewoners hopen dankzij deze markt meer bekendheid voor hun eigen cultuur te krijgen.”

 

Verschillende kraampjes


“In het kraampje van Mijn Buurt Assen konden buurtbewoners over van alles terecht, bijvoorbeeld met vragen, klachten of mooie initiatieven, zoals deze markt. Duurzaamheidscentrum Assen deelde een gratis wintervast kruidenplantje uit met de bedoeling om Assen groener te maken. In het kraampje van het energiecentrum vertelde een medewerker van de gemeente dat ze binnenkort vijf vestigingen door Assen gaan openen om mensen te helpen met het verduurzamen van hun huis. De doelgroep met te hoge lasten willen ze daar graag bij gaan helpen.”

 

De taalgroep


“Er was ook een kraam van de Taalgroep aanwezig. Een bewoonster vertelde dat ze elke woensdagochtend van 10.00 – 11.30 uur naar de Taalgroep in het buurthuis gaat. Iedereen is daar welkom of je nu wel of niet goed Nederlands kunt spreken. De mensen daar vertellen elkaar verhalen over hun leven en cultuur. Uiteraard wordt dit gedaan in het Nederlands om de taal zo beter te leren spreken. De groep is verschillend maar ze proberen elkaar, waar het kan, altijd te helpen.”


Onthulling muurschildering

“Later in de middag werd het kunstwerk, de muurschildering, van Nicky Nahafahik samen met zijn kinderen onthult. Hij vertelde mij dat hij verbaasd was over hoe snel het allemaal ging. Het verzoek kwam vanuit de bewoonster van het huis. Anderhalve maand later stond hij al te schilderen. Hij en de bewoonster konden er snel uit komen hoe het eruit moest komen te zien. De bewoonster wilde graag een paradijsvogel samen met haar kleindochter in traditionele kleding en palmbomen. Ik kreeg 6 dagen de tijd vertelde hij. Eerst had hij het ontwerp in de computer verwerkt en na goedkeuring van de bewoonster en 1 dag voorbereiding, begon hij aan het kunstwerk. Het was 30 graden die week. Na een aantal uren was het niet meer vol te houden. Maar het was op tijd klaar. Hij zou het zo weer doen. Het gehele kunstwerk is een plaatje om te zien, echt prachtig. Het was een gezellige en geslaagde middag”.

Foto's

Ineke Heijting

Wijkvernieuwing

Lariks
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doorhappen en Doortrappen

Doorhappen en Doortrappen

Fiets je mee? Op 11 juni organiseert Doortrappen in Drenthe een fietstour.
Lees verder
Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder