• Nieuws
  • Fitness-oefeningen vanuit je stoel in Noorderpark!

Fitness-oefeningen vanuit je stoel in Noorderpark!

Op dinsdag 12 oktober bezocht het college van burgemeester en wethouders van gemeente Assen Noorderpark. Tijdens het wijkbezoek werden zij verrast met verschillende initiatieven uit de wijk én een intensieve activiteit. Namelijk fitness vanuit de stoel! En dat was nog best wel een dingetje...

 

Mevrouw ten Wolde, van oudsher gymdocente, geeft elke dinsdag gymles voor ouderen in de Dr. Kuyperflat. Tijdens het wijkbezoek deed het college van burgemeester en wethouders ook een lesje mee. En dat was nog best pittig! Zoals burgemeester Marco Out zelf aangeeft: “Waar de collegeleden zweetten, zwoegden en kraakten, gingen de fitte senioren onvermoeibaar verder”.

 

Firma Leuk!

Ook andere buurtinitiatieven zijn gepresenteerd, zoals de ‘Firma Leuk’. Bij de Firma Leuk kun je niet alleen een cadeautje, kunst of sierraden halen. Er is ook een grote tafel waar je een kop koffie of thee met een kop soep kunt krijgen en een praatje kunt maken. Opgezet als initiatief tegen (ouderen)eenzaamheid.

 

Ontmoetingstuin

De ontmoetingstuin is een samenwerking van de Componist en Mijn Buurt Assen. Het is een plek die voor en door de bewoners van de wijk is bedacht. Het doel van de ontmoetingstuin is een plek te creëren die zorgt voor (meer) onderlinge verbindingen in de wijk en waar je iets van de oogst mee naar huis kunt nemen. Zo worden de kruiden en het fruit uit de tuin bijvoorbeeld gebruikt voor kookworkshops, gegeven door medebewoners.

 

Spelend leren

Een aantal dames uit Noorderpark willen kinderen die het wat minder hebben graag helpen en hen dezelfde mogelijkheden geven als leeftijdsgenoten. De dames gaan eenmaal per week speelgoed uitlenen aan deze kinderen. Dit om te stimuleren dat deze kinderen meer gaan buiten spelen, lezen, knutselen of gezelschapsspellen gaan doen. En zo meer sociale contacten opbouwen, meer bewegen, hun taalvaardigheid verbeteren, enzovoorts. Met andere woorden; spelend leren!

 

Het wijkbezoek mag dan ook een groot succes heten. Het college van burgemeester en wethouders hebben weer meer geleerd over de wijk en kijken uit naar het volgende bezoek. Op 9 november gaan ze naar het centrum van Assen. Kom je dan ook?

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kansen voor warmtenet bij wijkvernieuwing De Lariks

Kansen voor warmtenet bij wijkvernieuwing De Lariks

In Assen werken we samen aan een duurzame gemeente. In de toekomst worden alle woningen en gebouwen verwa...
Lees verder
Welzijnswerk in Assen opnieuw gegund aan Vaart Welzijn

Welzijnswerk in Assen opnieuw gegund aan Vaart Welzijn

De gemeente Assen gunt de uitvoering van de maatschappelijke dienstverlening en het welzijnswerk aan Vaar...
Lees verder
Samen wandelen in het Asserbos

Samen wandelen in het Asserbos

Zou jij wel wat meer contact willen met stadsgenoten? En vind je het leuk om te wandelen? Doe dan mee met...
Lees verder