FF Buurten in Muddegoorn

FF Buurten in Muddegoorn was een gezellig succes. Wijkreporter Lisa Borchers ging een kijkje nemen tijdens deze dag en maakte voor ons onderstaand verslag.
​De aftrap van FF Buurten was op een groot speelveld op de Muddegoorn in Marsdijk. Het was een lekkere nazomeravond die zich perfect leende voor dit soort activiteiten. Iedereen was welkom en dat voelde je ook aan de sfeer die op het veldje hing. De bedoeling van de avonden is om saamhorigheid te creëren. Wensen voor de wijk of problemen die er spelen te inventariseren. Maar ook om nieuwe bewoners welkom te laten voelen. Eigenlijk om gewoon te horen wat er in de wijk speelt.

 

Koffie Kraampje

Op het veld stond een klein kraampje met koffie, thee en limonade. De ondernemer van het kraampje, liep over het veldje heen en weer om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg te drinken had met het warme weer. Hij vertelde dat hij hier in de buurt woont en dat hij het daarom helemaal leuk vindt om op de avonden van de FF buurten aanwezig te zijn.

 

Actium

Van Actium was ook een energie medewerker aanwezig. “Alles is bespreekbaar maar we kunnen niet alles veranderen” vertelde ze. De kinderen uit de buurt waren druk bezig met het invullen van suggesties. De medewerker vond het belangrijk dat ook zij een stem hebben, het is ook hun wijk en misschien nog belangrijker hun speelplaats. Daarom wordt ook goed geluisterd naar de mensen uit de buurt maar ook zeker naar de kinderstemmetjes.

 

Vaart Welzijn

Naast Actium waren ook medewerkers van Vaart welzijn aanwezig. Ze willen graag zichtbaar zijn voor de mensen die hun nodig hebben. Door hun gezicht in de wijk te laten zien, hopen ze de drempel minder hoog te maken voor de mensen om contact met hen op te nemen. Ze weten dan bij wie hun vraag om hulp terecht komt.

 

Iedereen wordt gehoord

De professionals van het wijkteam deden hun best om even met elke aanwezige bewoner te praten. Zo wordt mij ook gevraagd wat mij hier bracht. Een logische vraag als iemand in een bodywarmer en bedrijfskleding voor je op het veld staat terwijl het 25 graden is. Maar het gaf een gevoel van oprechte interesse.

 

Kom je ook FF buurten?

Dit jaar zijn zijn er nog 2 edities. Op 11 september kun je nog FF Buurten op de Kiepheugte en 12 september kun je ook nog FF Buurten op de Dassenslag. Ook zijn ze al druk met kijken naar data voor volgende zomer.

 

Foto's

J. Boetes
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doorhappen en Doortrappen

Doorhappen en Doortrappen

Fiets je mee? Op 11 juni organiseert Doortrappen in Drenthe een fietstour.
Lees verder
Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder