• Nieuws
  • FF Buurten in Noorderpark

FF Buurten in Noorderpark

Het was al gezellig druk toen in op het veldje aankwam in het Bilderdijk plantsoen. Iedereen was druk in gesprek met elkaar. En eigenlijk zwaren alle tafeltjes al bezet, dat had ik nog niet eerder meegemaakt bij een FF Buurten.

 

Aan de picknicktafel werd druk gesproken over een aantal problemen die in de buurt spelen. Dit soort evenementen zijn natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid maar ook om zorgen of ideeën kenbaar te maken. Op de picknicktafel lagen hiervoor speciale formulieren. Zoals altijd was er een standje met koffie, thee en zelfs broodjes beenham. Wat ik zelf erg bijzonder vond om te horen en te zien zijn de contacten die op dit soort dagen worden gelegd. Zoals een meneer en een mevrouw, die bij elkaar in de straat wonen maar elkaar eigenlijk nog niet hadden gezien en zeker nog niet hadden gesproken. Ik hoorde om mij heen genoeg ideeën over wat de bewoners graag zouden willen voor hun buurt, zoals bijvoorbeeld een jeu de boules baan of een buurthuis zodat er gezellig samen naar een sportwedstrijd gekeken kan worden. Of waar de kinderen een lekker ijsje in de zomer kunnen halen. Er is toch nog zoveel ruimte achter op het plantsoen. Ook werd mij verteld dat er nog veranderingen gaan plaatsvinden aan de speeltuin en dat de bewoners hier een stem in krijgen. 


Fijne sfeer

Wat ik erg mooi vond om te zien was de gezellig sfeer die er hangt. Iedereen maakte even een praatje met elkaar, zonder een drempel te voelen omdat er collega's zijn van Actium, Vaart Welzijn of de gemeente aanwezig waren. Wat super om te zien en te mogen mee maken. Een van de bewoners die toevallig ook in de buurtcommissie zit zei tegen mij dat we dit meerdere keren per jaar zouden moeten doen. En daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten.

Geschreven door wijkreporter Lisa Borchers.

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Ben jij een enthousiaste fotograaf en wil je jouw mooiste foto’s van Assen delen? Doe dan mee aan de foto...
Lees verder
Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

De genomineerden voor Hét compliment van Drenthe 2024 zijn bekend! Ook dit jaar zijn er vijf bijzondere D...
Lees verder
Samen Soepen in de Wijk

Samen Soepen in de Wijk

Wekelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de wijken. Een van deze activiteiten is S...
Lees verder