• Nieuws
  • Geslaagde FF buurten in Baggelhuizen

Geslaagde FF buurten in Baggelhuizen

Het was gezellig druk in en om de tent van ‘FF buurten’ op woensdag 24 mei. Tientallen bewoners uit de wijk Baggelhuizen kwamen naar de tent om elkaar te ontmoeten, zich te laten informeren over de werkzaamheden van Enexis en hoe je het beste je huis kunt ventileren. Alle bewoners in Baggelhuizen ontvingen een uitnodiging in de brievenbus om te komen en daar werd flink gehoor aangegeven.

 

Werkzaamheden Enexis

Gedurende lange tijd liggen de straten open en rijden er meer busjes in de wijk. Medewerkers van Visser, Smit en Hanab (uitvoeringspartner van Enexis) konden uitleg geven aan de aanwezigen over de werkzaamheden en hoelang het ongeveer gaat duren.
 

Ventileren kun je leren

Met de huidige energieprijzen in het hoofd, lijkt het een logische gedachte dat door ventileren je huis kouder wordt. Maar toch klopt die aanname niet. Door goed te ventileren, daalt de luchtvochtigheid. Het huis wordt juist droger en een droog huis verwarmen kost minder energie (en geld) dan een vochtig huis. Zo hebben bewoners een beter leefklimaat en hoeft de verwarming niet omhoog. Goed voor de portemonnee én de aarde.
 

Zonnebloemen

Ook organiseren we een zonnebloemactie in Baggelhuizen. Tijdens de FF Buurten werd deze feestelijk afgetrapt. Wie weet… kleurt Baggelhuizen deze zomer helemaal  geel! De bewoner die eind september de hoogste zonnebloem heeft, ontvangt een mooie prijs. Wie mee wilde doen, kreeg gratis zaadjes.
 

Organisatie

FF Buurten werd georganiseerd door ons, met medewerking van ‘handhaving’ van de gemeente Assen en de uitvoeringspartner van Enexis: Visser, Smit en Hanab. Jorn de Vries, wijkconsulent Actium en Mijn Buurt Assen medewerker: “Door de grote aanloop van bewoners, werd het een leuke middag. Het was mooi om te zien dat er veel bewoners waren en zij met veel (oude en nieuwe) initiatieven zijn gekomen. Het laat zien dat iedereen betrokken is bij het verbeteren van de leefbaarheid en verbeteren van de buurt."
 

Doel FF buurten

Het ‘FF buurten’ draagt bij aan het creëren van een gezamenlijk gevoel en verbondenheid in de buurt. Het biedt de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, ideeën en initiatieven uit te wisselen over hoe de buurt nog leefbaarder gemaakt kan worden. Per wijk worden regelmatig FF buurten georganiseerd.

Foto's

Freddy Rozenveld
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

In navolging van de Superbuur actie, is de kerstbomen actie natuurlijk ook weer terug dit jaar! Wil jij e...
Lees verder
Denk mee over Marsdijk!

Denk mee over Marsdijk!

Afgelopen 30 oktober zijn we tijdens een inloopmiddag in gesprek gegaan over de speelplekken in Marsdijk....
Lees verder
Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout t...
Lees verder