• Nieuws
  • Marsdijk bloeit met prachtig nieuw bloemenveld

Marsdijk bloeit met prachtig nieuw bloemenveld

Een aantal bewoners in Marsdijk hebben enige tijd geleden hun handen in elkaar geslagen om het Enkeerdveld weer mooi te maken. Maar liefst elf gezinnen zijn aan de slag gegaan met een plan en organiseerden een bijeenkomst in februari 2020. Hieruit is een mooi plan gekomen.

 

Vanaf maart vorig jaar is de buurt begonnen met het veiligstellen van snoeihout uit het Beekdal en het creëren van de Schapendrift. In deze dagen is er regelmatig met voorbijgangers gesproken over de activiteiten. Dit leverde allemaal positieve en enthousiaste reacties op. Tijdens NLDoet zijn we met een aantal buurtgenoten verder gegaan met de Schapendrift. Het was prachtig weer en er kwamen heel wat belangstellenden even kijken. Groepjes bleven staan op het fietspad en de reacties waren wederom onverdeeld positief. De buurt is blij dat er eindelijk wat met het veld wordt gedaan. De biodiversiteit terugbrengen in het beekdallandschap is van hoge maatschappelijke waarde. Dit maakt  “De Landjes”  weer een aaneengesloten natuurgebied.

 

Natuurlijke dimensie

Het veld zit momenteel vol met kuilen, molshopen en er staat vaak veel water op, wat afloopt naar de beek. De afwatering van het fietspad loopt zo het veld op. Voor een bruikbaar trap- en vliegerveld moet dit worden geëgaliseerd en gedraineerd. Dit is in het kader van waterberging niet zinvol en bovendien erg kostbaar. Door afplaggen, inzaaien, beplanten en het volgen van de loop van de ondergrond kan de afwatering richting de beek worden geaccentueerd. Hiermee wordt een natuurlijke dimensie toegevoegd aan het beekdallandschap.

 

Meer informatie

Een bijeenkomst, samen met Mijn Buurt Assen, waarin het plan gepresenteerd zou worden, kon vanwege corona helaas niet doorgaan. Hier zou ruimte zijn voor ideeën en vragen. Heb jij vragen over dit plan? Of heb je zelf een leuk buurtinitiatief voor jouw wijk? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l of gebruik ons contactformulier

 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder