• Nieuws
  • Energiebesparende maatregelen door het Fixteam: zo gefikst

Energiebesparende maatregelen door het Fixteam: zo gefikst

Inwoners van Pittelo konden vorige maand een gratis bezoek aanvragen van een energiecoach van het Asser Energieloket. Deze coach werd vergezeld door een klusser van het Fixteam Drenthe. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt en dus gingen Lutz Glas en collega’s Enre en Rik van het Fixteam Drenthe op pad. Om radiatorfolie aan te brengen, energiezuinige douchekoppen te monteren of tochtstrippen te plaatsen.

 

Energiebewust

Eén van de bewoners die het Fixteam heeft laten invliegen is Gerrit Vennik (foto). “Ik vind het Fixteam zondermeer een goed idee. Maar ik hoop wel dat zij mensen meekrijgen om zelf energiebewust te worden”, geeft de inwoner van de Donaustraat aan. Aan zijn jaren zeventigwoning kan hij zien dat er nog wel energiebesparende stappen te maken zijn. “Dan kan je zien dat de dubbele beglazing misschien ook aan vervanging toe is, want nu heb je het betere HR++ glas. Ik hoop dat het Fixteam mensen prikkelt om met energiebesparing bezig te zijn.”

 

Energiecoach


De prikkelende rol waar Vennink het over heeft is weggelegd voor de energiecoaches van het Asser Energieloket. “De energiecoach maakt mensen bewust om energiezuinig te zijn en te stimuleren wat ze zelf kunnen doen”, legt Roel Keizer uit, projectsecretaris bij gemeente Assen. “Wij zien het liefst dan ook dat het fixteam in combinatie met de energiecoach langskomt bij mensen. De energiecoach gaat het gesprek aan en onderzoekt wat de woning verder nodig heeft om minder energie te gebruiken.”

 

Informatie of aanmelden?


Wil je Fixteam Drenthe ook langs laten komen of advies van een (gratis) energiecoach? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over het Energieloket vind je op assen.nl/asser-energieloket.

 

 

Foto's

Jantina Mulder
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Op een beschutte plek, op het uiterste puntje van Pittelo ligt de speeltuin van het Donaudal. Hier is de ...
Lees verder
Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Op zaterdag 24 februari tussen 12.00-17.00 uur vindt voor de tweede keer het Festival “Peelo Kleurt, Kuns...
Lees verder
Samen houden we de wijk schoon

Samen houden we de wijk schoon

Akke Amsing en haar man ruimen zwerfval op in hun wijk Pittelo. Zo'n drie keer in de week loopt Akke met ...
Lees verder