• Nieuws
  • Elkaar ontmoeten bij de Omloop

Elkaar ontmoeten bij de Omloop

Op woensdag 10 en donderdag 11 mei werden er twee heuse ontmoetingsmiddagen gehouden op het pleintje in de Omloop. Een mooi initiatief van buurtbewoners. En wat was het een succes! Er werd getuinierd, afval geprikt én poffertjes gegeten. 

 

Initiatieven pleintje

De afgelopen tijd zijn er meerdere initiatieven tot stand gekomen voor het pleintje van de Omloop. Het plein heeft daardoor een upgrade gekregen met onder andere een boekenkast, moestuintje, bankje, bloembakken en een voetbalveldje. Hierdoor is het plein een leuke speelplek voor kinderen uit de wijk geworden. Echter is het ook een plek waar veel afval op straat wordt gegooid en werd de moestuin wat vergeten. Daarom werd de Ontmoetingsmiddag in het leven geroepen.

 

Ontmoetingsmiddag

Afgelopen woensdag én donderdag was het zover! Er stonden mensen te kletsen voor de poffertjeskraam met een bakje koffie, er werd druk gevoetbald met de wijkagent en hier en daar waren kinderen afval aan het prikken of onkruid weg aan het halen. Alle buurtbewoners van De Omloop waren uitgenodigd voor deze middag om elkaar beter te leren kennen. Er ontstonden werkgroepjes die zich wel bezig willen houden met het onderhoud van het plein. Ondertussen kregen de kinderen een lesje moestuinieren! De eerste aardbeienplantjes staan er al in. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn; “Kan dit niet elk jaar? Of nee, liever elke week?”

 

Actieve buurtbewoners

Het was mooi om te zien hoe buurtbewoners een rol willen spelen in het onderhouden van het plein van de Omloop. Inmiddels is er besloten dat de moestuin een andere plek moet krijgen en gaat één van de bewoners eens in de zoveel tijd de vuilniszakken  verwisselen en de bloembakken onderhouden. Al met al waren het twee zeer geslaagde middagen!

 

Ook een ontmoetingsdag organiseren?

Lijkt jou dit ook leuk voor jouw buurt? Of heb je een ander goed idee? Stuur het in via deze pagina. De wijkcoördinator van jouw buurt neemt contact met je op om te kijken of je idee haalbaar is!

Foto's

Freddy Rozenveld
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Op een beschutte plek, op het uiterste puntje van Pittelo ligt de speeltuin van het Donaudal. Hier is de ...
Lees verder
Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Op zaterdag 24 februari tussen 12.00-17.00 uur vindt voor de tweede keer het Festival “Peelo Kleurt, Kuns...
Lees verder
Samen houden we de wijk schoon

Samen houden we de wijk schoon

Akke Amsing en haar man ruimen zwerfval op in hun wijk Pittelo. Zo'n drie keer in de week loopt Akke met ...
Lees verder