• Nieuws
  • Een kijkje in andermans huiskamer

Een kijkje in andermans huiskamer

Zondag 5 januari klonk er door heel Nederland in huiskamers en tuinen muziek. Zo ook in Assen. Tijdens Gluren bij de Buren staan de deuren door het hele land wagenwijd open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Gastvrije buren zetten hun woonkamers en tuinen open voor talent en verwelkomen de wijk om te komen genieten van lokale amateurkunst. Onze wijkreporter Christine Eggens heeft een kijkje genomen in een aantal huiskamers en neemt ons mee. Jimmy Pattipawaej maakte de foto’s.

 

Het was een groot muziekspektakel, met wel 1500 bands op 1000 locaties door heel Nederland. Daarvan kwamen 23 naar Assen. Overal in huiskamers of zaaltjes waren mensen muziek aan het maken voor een enthousiast publiek. Je kon kiezen uit drie huiskamers. Per huiskamer werden er drie sets gespeeld. Dus er was genoeg keuze.

 

De start van het muziekspektakel

Het eerste adres voor mij was de Componist in de wijk Noorderpark. Mijn Buurt Assen had samen met de Componist deze locatie beschikbaar gesteld. In het cafégedeelte speelde de band Dear Sam. Een Groninger duo, die zoals ze dat zelf zeggen, nog aan de keukentafel kunnen repeteren. Dat oefenen wanneer het maar uitkomt heeft zijn vruchten afgeworpen. Er werd namelijk een goed tweestemmig stuk muziek neergezet. Deze muzikanten hadden gekozen voor de muziekstijlen Americana, Country en Blues. Er kwam muziek voorbij van bijvoorbeeld Johnny Cash en Elvis. Prachtig! Zoek ze zeker eens op op YouTube.  

 

Even pauze

Natuurlijk kon je onder het luisteren ook genieten van koffie en wat lekkers. Na een half uur werd er gepauzeerd. Tijdens de pauze kon je de routekaart erbij pakken en opzoek gaan naar een andere locatie. Voor de laatste locatie pakte ik de auto en ging ik naar Room op Graswijk. Hier speelde Mojore. Dit is een trio die Ierse muziek maakt. Ik heb nog een kop koffie gedronken en de QR-code geactiveerd voor een vrijwillige bijdrage. Beide huiskamers waren erg leuk. Ik hoop dat de andere bezoekers en muzikanten net zo hebben genoten als ik!”

 

Enthousiast geworden?

De zomereditie van Gluren bij de Buren komt er nog aan. Houd de berichtgeving in de gaten via hun website of volg ze op Facebook.

Foto's

Jimmy Pattipawaej
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder
Jaarrapportage 2023

Jaarrapportage 2023

Met plezier presenteren we het jaarverslag van Mijn Buurt Assen over 2023. Het jaar waarin de samenwerkin...
Lees verder
Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Op zaterdag 6 juli wordt er een informatiedag gehouden in Kloosterakker voor bewoners en geïnteresseerden...
Lees verder