• Nieuws
  • Een groter hondenstrandje met geel zand: honden en iedereen blij

Een groter hondenstrandje met geel zand: honden en iedereen blij

Dankzij Assenaar Eric kwam er zo’n vijftien tot twintig jaar geleden een hondenstrandje aan de Baggelhuizerplas. Zoek immers maar eens een strandje bij een meertje waar honden, zoals de drie Tibetaanse terriërs van Eric, lekker vrij kunnen rennen. Deze maand maakte Allart van der Haar, wijkcoördinator van onder andere Baggelhuizen, afspraken met Eric hoe het hondenstrandje te upgraden. Het strandje wordt twee keer zo groot, veiliger voor honden en komt verder van de weg te liggen. Het gras wordt vervangen door geel zand. Eric noemt het een ‘win-winsituatie voor iedereen’ en heeft al vijf aanmeldingen van mensen die willen helpen met het onderhoud.

 

Kuilen in het zand

Allart vertelt: “We kregen klachten over het hondenstrandje. Met name omdat er kuilen onder het gras zaten. Maar om die steeds dicht te maken terwijl honden zelf die kuilen groeven, leek ons geen goed idee. Een hek of paaltjes om het hondenstrandje plaatsen, zodat honden niet de weg op zouden rennen, is ook geen mooie oplossing. Met het verplaatsen en vergroten van het strand hebben we elkaar nu gevonden. Honden kunnen nu (zichtbare) kuilen in het zand graven.” Vanuit Mijn Buurt Assen zorgen we dat er een picknicktafel komt, andere borden en een afvalbak voor hondenpoep. De werkzaamheden zijn in juni klaar.

 

Meld u aan

Wil je helpen het hondenstrandje te onderhouden? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp ‘hondenstrand Baggelhuizen’. Wij zorgen dat de mail bij Eric terecht komt!

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Op een beschutte plek, op het uiterste puntje van Pittelo ligt de speeltuin van het Donaudal. Hier is de ...
Lees verder
Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Festival Peelo Kleurt, Kunst en Cultuur

Op zaterdag 24 februari tussen 12.00-17.00 uur vindt voor de tweede keer het Festival “Peelo Kleurt, Kuns...
Lees verder
Samen houden we de wijk schoon

Samen houden we de wijk schoon

Akke Amsing en haar man ruimen zwerfval op in hun wijk Pittelo. Zo'n drie keer in de week loopt Akke met ...
Lees verder