• Nieuws
  • De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn nieuwe wijkroutes gerealiseerd in Assen Oost, Baggelhuizen, Kloosterveen, Marsdijk, Lariks en Pittelo.​ Deze permanente wijkroutes zijn niet alleen voor fanatieke sporters. Ze zijn er voor iedereen. Wijkreporter Christine Eggens was aanwezig bij de opening en schreef onderstaand verslag.

 

Opening

De opening vond plaats in aanwezigheid van de wijkwethouders en de gedeputeerde Yvonne Turenhout van de Provincie Drenthe. Om 9.30 uur startte de 4 Mijl in het Anne Frank Park in Marsdijk. Van daar af starten vier lopers naar het startpunt van de routes; Assen Oost, Baggelhuizen, Lariks en Pittelo alwaar ze opgewacht werden door de wijkwethouder. Hij opent hiermee de betreffende wijkroute. Er lopen vanaf de wijkroutes weer lopers naar Kloosterveen waar ze opgewacht worden door de Wethouders en de gedeputeerde. Rond Half twaalf is er een feestelijke ontvangst van de lopers.  Albert Smit; wethouder sport staat op het podium en houdt een toespraak over de unieke situatie dat Assen nu beschikt over zes 4 Mijl routes. Hier kunnen heel veel mensen van gaan genieten, je kunt de routes namelijk op verschillende manieren beleven. Men kan hardlopen, wandelen en ook met de handbike, schootmobiel of een rolstoel de route afleggen.  

 

Waardering 

De start was perfect geweest met een heldere lucht, de aankomst in Kloosterveen daarentegen was echt nat, al heb je daar als hardloper zoals de bekende Yasmin Hillebrink, die ook mee deed, vaak geen last van.Na de speeches werd het mooie 4 Mijl bord onthuld en stonden Albert Smit, Bert Jan ten Oever, Yvonne Turenhout en Bertjan Marree nog even in het spreekwoordelijke zonnetje op het podium. De hardlopers kwamen binnen en gingen weer. Niet nadat er koffie gedronken werd en er iets lekkers bij werd gegeten. Het was fijn dat er zo’n waardering was voor de loopgroep.

 

Doe je ook mee in september?

Maak ook de looproutes tot een succes en blijf in beweging. Vanaf nu kun je je ook inschrijven voor de  7e editie van de 4 Mijl van Assen op 21 september 2024. Wil je ook mee doen in september? Kijk dan voor meer informatie over hoe je je kunt inschrijven op: https://www.4mijlvanassen.nl/

Foto's

Freddy Rozenveld en Romina Caria
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doorhappen en Doortrappen

Doorhappen en Doortrappen

Fiets je mee? Op 11 juni organiseert Doortrappen in Drenthe een fietstour.
Lees verder
Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder