• Nieuws
  • Buurtfeest Dingespelstraat en Hunebedstraat

Buurtfeest Dingespelstraat en Hunebedstraat

Op zaterdag 14 september staat het buurtfeest gepland van de Dingspelstraat. Daarvoor is er een pracht van een tent opgezet, met lange rijen tafels en stoelen. Iedereen in de straat heeft een uitnodiging gehad, ook de oud bewoners. Dit doen ze ieder jaar.

 

Het feest begint om twaalf uur met een welkomstwoord en gebed door de oudste bewoner en daarna is er koffie, spekkoek en soep met broodjes. Er is een heel programma voor deze dag waarin volop ruimte is om bij te kletsen. Het is heel gezellig gemaakt in de tent, we zien veel versieringen en ook een paar panelen met foto’s van de 1e generatie Molukse bewoners van de straat. Dat is heel gewoon, je eert de 1e generatie  die naar Nederland is gekomen.

 

Feest!

We worden hartelijk verwelkomt door iemand van de feestcommissie, we kiezen een plek aan tafel en krijgen soep en brood. Er wordt uitgelegd dat het thema van vandaag ‘zeventiger jaren’ is, en al veel mensen hadden zich verkleed met bloemenkransen en pruiken. De bingo, karaoke en lekker eten staan nog op het programma. Er wordt ook een veiling georganiseerd, het geld komt in de pot voor andere activiteiten.

 

Buurtfeest Hunebedstraat

Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt! Een feestelijk versierde straat met slingers, vlaggetjes en ballonnen, de geur van barbecue  en er klinkt muziek. Er mag even geen verkeer door, want er staan allemaal tafels en banken op straat. Alle deuren van de woningen van de straat staan open en daar wordt lekker gekookt. Voor het huis staan stalletjes waar alle lekkers wordt verkocht. Ik bleef staan bij een dame die druk was met de kraam en enthousiast kon vertellen. Hier trof ik ook iemand van de organisatie en kreeg ik uitleg over de feesten, de dorpsfeesten van weleer dat gebeurde in de kumpulan’s maar nu zijn ze hier allemaal samen één dorp, dus één feest. Ik mocht even in de keuken kijken, waar door de 3e en 4e generatie lekkere soto werd gemaakt. Later troffen we hier oma Lies Tahapary en Nyonya Soumokil aan, van zeer respectabele leeftijd en de 1e generatie.

 

Workshops

Later op de dag komen nog workshops tifa (Molukse trommel) en dansen. De houseband Pelusopa was heel relaxed aan het jammen. De muziek ligt lekker in het gehoor en onophoudelijk, je hoeft niet steeds te klappen, ga comfortabel zitten luisteren, de geuren, de warmte van de zon en alles om je heen, ik zeg je, ze weten hier wat een feestje is.

 

Geschreven door wijkreporter Christine Eggens

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Opruimdag Oldegaardestraat

Opruimdag Oldegaardestraat

Jazeker gaan we op vrijdag de dertiende opruimen. Het gaat vandaag een mooie dag worden, met meer ruimte ...
Lees verder
Buurtfeest Dingespelstraat en Hunebedstraat

Buurtfeest Dingespelstraat en Hunebedstraat

Op zaterdag 14 september staat het buurtfeest gepland van de Dingspelstraat. Daarvoor is er een pracht va...
Lees verder
Feestelijke wijkmarkt Lariks

Feestelijke wijkmarkt Lariks

Zaterdag 28 september, tijdens burendag, organiseren we een wijkmarkt bij Buurt Inloop Centrum (BIC). Kom...
Lees verder