Burendag Noordermaat

Op zaterdag 28 september was er ook Burendag in het net nieuw opgeleverde wooncomplex Noordermaat. Hierin een vorm van ‘gespikkeld’ wonen. Dit betekent dat er naast reguliere huurders ook appartementen verhuurd worden aan cliënten van Het Leger Des Heils & Cosis.

 

Samen met elkaar een gemeenschap vormen, een beetje op elkaar letten. Goed Noaberschap noemen we dit in Drenthe. Alle bewoners waren uitgenodigd om koffie te komen drinken in het appartement waar Het Leger, Actium en Cosis hun kantoor hebben. Aan het verzoek om zelf iets lekkers mee te nemen werd goed gehoor gegeven zoals je ziet op de foto’s. De tafel was gevuld met plaat-appel-cake (mèt slagroom), gevuld speculaas, chocolade kruidnoten, stroopwafels en nougat. Nou, als daar niets bij zit wat je lekker vindt??!

 

Mooie ideeën

Tijdens het koffiedrinken kwamen er allerlei ideeën op tafel om gezamenlijk te gaan doen. Denk aan spelletjes, elkaar ontmoeten in de bloementuin die nog aangelegd gaat worden, maar ook aan een weggeefkast in de centrale hal. Zo geef je spullen een tweede leven, heel duurzaam en beter voor ons milieu. Zo zie je maar weer waar ff samen koffiedrinken toe kan leiden. We gaan dit vast nog vaker organiseren!

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Doe mee aan de Fotowedstrijd!

Ben jij een enthousiaste fotograaf en wil je jouw mooiste foto’s van Assen delen? Doe dan mee aan de foto...
Lees verder
Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe 2024

De genomineerden voor Hét compliment van Drenthe 2024 zijn bekend! Ook dit jaar zijn er vijf bijzondere D...
Lees verder
Samen Soepen in de Wijk

Samen Soepen in de Wijk

Wekelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de wijken. Een van deze activiteiten is S...
Lees verder