• Nieuws
  • Buitenspeeldag in de Lariks terug van weggeweest!

Buitenspeeldag in de Lariks terug van weggeweest!

Afgelopen zaterdag was er eindelijk weer eens een Buitenspeeldag in de Lariks. Het bleek een perfecte dag voor buiten spelen, want de zon schoon hoog aan de hemel! Wijkreporter Brunhilde Kuijper nam een kijkje in de Lariks. 

 

“Het is nog vroeg in de ochtend wanneer ik richting de Lariks in Assen fiets. Om precies te zijn, ik ben onderweg naar Luchiesland -Zuid. Daar is vandaag door en voor de bewoners na lange tijd weer een Buitenspeeldag georganiseerd. De zon schijnt uitbundig als ik in de verte vrolijke muziek en kraaiende kinderstemmetjes hoor. De zoete geur van de rozenbottel. Een mooie dag om dit oude initiatief opnieuw op te pakken.

 

Nieuw leven inblazen

Meteen bij het betreden van het terrein waar een scala aan uitnodigend speelmateriaal staat opgesteld, tref ik twee van de vier organisatoren: Arno ter Haar en Werner Tjabringa. Zij waren het die begin dit jaar het initiatief namen om dit evenement weer nieuw leven in te blazen nadat het door corona stil was komen te vallen. Met twee enthousiaste dames, Renske en Angelique, was het team compleet en gingen ze voortvarend aan de slag om de Buitenspeeldag op poten te zetten.

 

Speeldag

Eerder heette dit evenement 'Speeldag Stadhouderslaan' en besloeg het een veel groter gebied. Ook was er een uitgebreide rommelmarkt. Om de traditie voort te zetten werd ervoor gekozen niet meteen al te groots uit te pakken. Het doel, de verbinding tussen de bewoners te bevorderen én een heerlijke speeldag voor de kinderen te organiseren, stond voorop. Mijn Buurt Assen werd benaderd, de samenwerking met Fun en Feestverhuur Assen was gezocht en de Buitenspeeldag was weer een feit!

 

Traditie hersteld

En wát een succes. Het hek was nog niet open of de kinderen stroomden met (groot-)ouders en verzorgers het terrein op. Alsof het nooit anders was geweest. Blije kinderstemmen en genietende volwassenen. Koffie, thee, limonade uit de koe, cake, suikerspinnen en popcorn, schmink, ballonvouwen, oudhollandse spellen en een enorm springkussen. Het was er allemaal, gratis en voor niks. En de zon scheen. Ideeën voor het volgende jaar liggen al klaar. De traditie van dit heerlijke evenement is in ere hersteld.”

 

Idee voor jouw buurt?

Heb je ook een idee voor jouw buurt? Dien deze dan hier in en wij kijken samen met jou of dit haalbaar is.

Foto's

Brunhilde Kuijper
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

Vraag een kerstboom voor jouw buurt aan!

In navolging van de Superbuur actie, is de kerstbomen actie natuurlijk ook weer terug dit jaar! Wil jij e...
Lees verder
Denk mee over Marsdijk!

Denk mee over Marsdijk!

Afgelopen 30 oktober zijn we tijdens een inloopmiddag in gesprek gegaan over de speelplekken in Marsdijk....
Lees verder
Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout t...
Lees verder