• Nieuws
  • Bewust over energiegebruik

Bewust over energiegebruik

Op 11 mei werd er in hotel de Jonge een presentatie gegeven over energiearmoede. Onze wijkreporter Christine was er ook bij.

 

“Op 11 mei was er een presentatie over energiearmoede door Jurgen Smit van de Hanzehogeschool. We werden verwelkomd door Roel Keizer van gemeente Assen. De presentatie ging over het energiegebruik en de kosten hiervan bij de bewoners in de wijk de Lariks. We werden bijgepraat over cijfers en statistieken. Als resultaat van het onderzoek kwam naar voren dat inwoners niet genoeg informatie hebben over energiebesparing, of het niet begrijpen. Hulp vragen bij de gemeente over energiebesparing of financiële hulp als de rekening te hoog is, is in veel gevallen toch moeilijk. Men zou graag geholpen willen worden door een bezoek aan huis en uitleg willen hebben over de mogelijkheden.

 

De energiecoaches en een app

Dat komt goed uit, want Otto Lussenburg vertelde ons over de energiecoaches. Dit zijn vrijwilligers die mensen thuis informeren over het isoleren van huizen en gebruik van gas en andere energiebronnen. Geld besparen is een grote drijfveer, maar ook aandacht voor het milieu. Marcel van Dijk van Actium vertelde over de rol die de woningbouwvereniging kan hebben bij energiebesparing. Er zijn vele factoren waardoor mensen hulp nodig hebben bij het energiegebruik. In het najaar komt er een app beschikbaar met de naam: ‘Slim Wonen’ met alle informatie over energie en wonen in één app. Wat mij verbaasde was de conclusie dat de helft van de besparing toch te behalen valt door zelf ook aan de slag te gaan. Werk aan de winkel dus!”

 

Met energie aan de slag

Gemeente Assen heeft een Facebookgroep over energiebesparing: ‘Met energie aan de slag. Hier kun je je bij aanmelden om op de hoogte te blijven over energie. Wat kun je zelf doen? Maar ook; wat doet de gemeente? Daarnaast kun je elkaar in deze groep inspireren en informeren. Je vindt de Facebookgroep hier. Meld jij je ook aan?

Foto's

Johan Boetes
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder