Beter een goede buur...

Je wilt prettig wonen. Helaas erger je je soms aan het gedrag van de buren. Bijvoorbeeld door rommel in het trappenhuis, harde muziek, stank of hondengeblaf. Vaak leidt een gesprek tot een oplossing, maar dat lukt niet altijd. Schakel dan Buurtbemiddeling in!

 

Getrainde vrijwilligers gaan dan, zonder te oordelen, met beide partijen in gesprek en proberen afspraken te maken. Buurtbemiddeling helpt mensen burenruzies op te lossen. De bemiddelaars horen het verhaal van beide buren en brengen hen samen aan tafel. Zij helpen daarna bij het gesprek, dat plaatsvindt op neutraal terrein, zoals het buurtcentrum. Het is gratis en het werkt: bijna 70% van de conflicten tussen buren wordt opgelost.

 

Aanmelden

Heb jij een conflict met je buren en kom je er niet uit? Bel of mail voor aanmelding en/of informatie naar Vaart Welzijn via 06-511 77 225 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Meer over buurtbemiddeling lees je op de site van Vaart Welzijn.

 

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers uit Assen die speciaal getraind en gecertificeerd zijn om conflicten op te lossen. Ze zijn onafhankelijk, kunnen goed luisteren en hebben geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddelaars geven geen oordeel. Zij gaan altijd met z’n tweeën op pad. Vaart Welzijn is op zoek naar buurtbemiddelaars. Interesse? Neem dan contact op met Vaart!

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder