Beter een goede buur...

Je wilt prettig wonen. Helaas erger je je soms aan het gedrag van de buren. Bijvoorbeeld door rommel in het trappenhuis, harde muziek, stank of hondengeblaf. Vaak leidt een gesprek tot een oplossing, maar dat lukt niet altijd. Schakel dan Buurtbemiddeling in!

 

Getrainde vrijwilligers gaan dan, zonder te oordelen, met beide partijen in gesprek en proberen afspraken te maken. Buurtbemiddeling helpt mensen burenruzies op te lossen. De bemiddelaars horen het verhaal van beide buren en brengen hen samen aan tafel. Zij helpen daarna bij het gesprek, dat plaatsvindt op neutraal terrein, zoals het buurtcentrum. Het is gratis en het werkt: bijna 70% van de conflicten tussen buren wordt opgelost.

 

Aanmelden

Heb jij een conflict met je buren en kom je er niet uit? Bel of mail voor aanmelding en/of informatie naar Vaart Welzijn via 06-511 77 225 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Meer over buurtbemiddeling lees je op de site van Vaart Welzijn.

 

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers uit Assen die speciaal getraind en gecertificeerd zijn om conflicten op te lossen. Ze zijn onafhankelijk, kunnen goed luisteren en hebben geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddelaars geven geen oordeel. Zij gaan altijd met z’n tweeën op pad. Vaart Welzijn is op zoek naar buurtbemiddelaars. Interesse? Neem dan contact op met Vaart!

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Bingo!

Bingo!

Er gebeurt veel in de Lariks. De wijk wordt stap voor stap opgeknapt. De komende jaren willen we de Larik...
Lees verder
Ondertussen aan de Alberdastraat…

Ondertussen aan de Alberdastraat…

Aan de Alberdastraat zijn de sloopwerkzaamheden van 31 woningen in volle gang!
Lees verder
Winterfeest in de Lariks: kom gezellig langs!

Winterfeest in de Lariks: kom gezellig langs!

Op vrijdag 16 december organiseren wij samen met het Leger Des Heils een winterfeest voor alle buurtbewon...
Lees verder