• Nieuws
  • Basketbal voor iedereen in Marsdijk

Basketbal voor iedereen in Marsdijk

Op 14 april werd het nieuwe basketbalveldje in het Anne Frank Park geopend. Kinderen uit Marsdijk en sportverenging Assist waren uitgenodigd om te komen basketballen. Onze wijkreporter Christine nam een kijkje.

 

“Vrijdag 14 april was het druk bij het Anne Frank Park. Het nieuwe basketbalveld werd geopend! Dit nieuwe veld is aangelegd met de medewerking van Mijn Buurt Assen en is een 3 x 3 veld. Dit betekent dat er maar één basket is. Dat is voor een speelveld buiten erg mooi. Veel kinderen hadden zich opgegeven voor de clinics die werden gegeven.

 

De toeschouwers

Naast het veld was een partytent met bankjes voor de toeschouwers of voor kinderen die wat wilden drinken of een stukje fruit wilden eten. De Buurtwerkers hadden aan alles gedacht. Er werd een pleister geplakt, uitgeblazen na het spelen van een potje basketbal of even gekeken hoe de andere kinderen speelden. De ouders maakten er ook gebruik van om ideeën uit te wisselen over vaker en structureel buitenspelen.

 

De officiële opening

Om kwart voor vier werd het veld officieel geopend door wethouder Martin Rasker. De wethouder stond tussen de kinderen op het basketbalveld en vertelde ze over de speciale gebeurtenis. Zijn motto was: ‘Niet te lang praten maar doen!’ Alle kinderen gingen met hem op de foto voor de basket. Daarna moest de bal met een sierlijke zwaai in het basketbalnetje. De wijkwethouder Martin maakte een prachtig doelpunt door de bal in één keer in de basket te werpen en daarmee was het veld geopend verklaard.  Alle kinderen kregen nog een tasje met wat leuks erin mee naar huis.

 

Goed vooruitzicht

Met het mooie weer voor de boeg en de buurtwerker Sport die hier iedere woensdagmiddag is voor een gezamenlijke activiteit, wordt het vast een prachtige actieve zomer!”  

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder
Jaarrapportage 2023

Jaarrapportage 2023

Met plezier presenteren we het jaarverslag van Mijn Buurt Assen over 2023. Het jaar waarin de samenwerkin...
Lees verder
Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Op zaterdag 6 juli wordt er een informatiedag gehouden in Kloosterakker voor bewoners en geïnteresseerden...
Lees verder