• Nieuws
  • Culinaire verrassingen tijdens eerste Badia's Kitchen

Culinaire verrassingen tijdens eerste Badia's Kitchen

Afgelopen woensdag ging Badia voor het eerst koken in De Componist. Voor maar vijf euro konden buurtgenoten genieten van een driegangen verrassingsmenu. Volledig Halal. Een zogeheten pilot. En dat was meteen een enorm succes. Maar liefst 45 inwoners melden zich aan. Ook wijkreporter Christine ging een kijkje nemen en at een hapje mee.

 

“Een buurthuis is er voor de verbinding en om gebruikt te worden. Dat vertelt Franciska, de beheerder van de Componist, ons aan het begin van de avond. Ze vertelt over de inzet van de vrijwilligers en natuurlijk zette ze Badia in het zonnetje, die samen met Johannes al de hele dag in de keuken hadden gestaan om ons iets bijzonders voor te schotelen.

 

Verrassing

Van tevoren weten we niet wat ons te wachten staat. Als ik aanschuif zie ik de menukaart pas. Hier staat op: Berkane (Marokkaanse soep), Nadour Amazich (kip met groenten, aardappel, mie en salade) en onderaan zie ik Bakker Piet’s Favoriet, een verrassingsdessert. De menukaart is met zorg samengesteld en aangepast aan de tafelaankleding. De tafels waren mooi versierd met bloemen en zelfs heel apart telkens één tulp op de kop in de vaas. Tijdens het eten speelt de live band Componist Rockers. Prachtig om te horen. Ik geniet van wat er allemaal op me afkomt.

 

Verrukkelijk

Als eerste komt de soep voorbij. Dat het geen alledaagse soep is, zie ik direct. Het is een heerlijke soep. Dat begint goed! Voor het hoofdgerecht kwamen de gebakken aardappels,  groenten en mie op tafel. De kip wordt geserveerd op mijn bord en de salade in een klein schaaltje erbij. Ook dit smaakt weer verrukkelijk. Het toetje is een fijne afsluiter. Met zorg in een weckpotje gedaan met slagroom erbij. Een leuk idee en lekker ook.

 

Pilot

Tijdens het eten ben ik lekker aan het kletsen met mijn tafelgenoten. Ook van hen hoor ik veel positieve geluiden. Iedereen is blij verrast en onder de indruk van wat Badia en Mijn Buurt Assen hebben neergezet. Ik zoek nog eens op wat de betekenis is van een ‘pilot’. Op internet lees is; ‘The proof of a pudding is in de eating.’ En dat heeft deze avond wel bewezen. Badia kan met rode wangen, glinsterende ogen en een high five terugkijken op een zeer geslaagd diner. Dank Badia!”

Foto's

Maarten Blok
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder
Jaarrapportage 2023

Jaarrapportage 2023

Met plezier presenteren we het jaarverslag van Mijn Buurt Assen over 2023. Het jaar waarin de samenwerkin...
Lees verder
Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Op zaterdag 6 juli wordt er een informatiedag gehouden in Kloosterakker voor bewoners en geïnteresseerden...
Lees verder