Assen On Stage

Op 21 maart liepen er bij zowel de gemeente, Vaart Welzijn als Actium leerlingen van het VMBO mee om te ontdekken wat voor werk bij ze past. Zestien leerlingen hadden zich opgegeven om mee te lopen met Actium. Negen van deze leerlingen wilden graag meelopen met de wijkconsulent en de wijkbeheerder.

 

Onderzoek

Samen met Vaart Welzijn en de gemeente heeft Actium een wijk gekozen waar deze leerlingen een onderzoek naar de leefbaarheid in de wijk konden uitvoeren. De leerlingen zijn in Peelo bij een aantal inwoners langs geweest met wat lekkers. Daarnaast hebben ze de inwoners gevraagd naar hun woongenot en hun gevoel van veiligheid in de buurt. Ook hebben de leerlingen een tuinschouw en portiekbeoordeling gedaan. Want een nette en schone wijk zorgt voor meer woongenot. De uitkomsten van de interviews, de tuinschouwen en portiekbeoordelingen zullen gebruikt worden om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.
 

Leerzame dag

In de ochtend ging de eerste groep leerlingen op pad. Het was slecht weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Juist door de regen werden de leerlingen ook bij inwoners thuis uitgenodigd en ontstonden fijne gesprekken. In de middag ging de tweede groep leerlingen op pad. Het weer was opgeknapt en ook bij deze tweede groep was er veel enthousiasme. Deze tweede groep vond de tuinschouwen en portiekbeoordelingen erg leuk om te doen en hebben hier veel informatie over verzameld. De eerste groep leerlingen vonden juist de huisbezoeken en deurgesprekken erg interessant. Al met al hebben we een hele leuke en leerzame dag gehad.

Foto's

Alex Kempers
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

"Assen is hartstikke mooi, maar we zouden het nóg mooier kunnen maken!"

In 2018 is Jacob Wijngaard, bewoner aan de Vaart, in de berm van de waterkant wat gaan spitten, zoals hij...
Lees verder
Wijkbezoek aan het centrum

Wijkbezoek aan het centrum

Op dinsdag 9 november gaat het college van burgermeester en wethouders voor de laatste keer dit jaar op w...
Lees verder
Gezocht: woningeigenaren uit Pittelo, De Lariks, Noorderpark en Assen-West

Gezocht: woningeigenaren uit Pittelo, De Lariks, Noorderpark en Assen-West

Heb je een eigen huis en moeite met het betalen van de energierekening? Gemeente Assen, Vaart Welzijn en ...
Lees verder