Assen On Stage

Op 21 maart liepen er bij zowel de gemeente, Vaart Welzijn als Actium leerlingen van het VMBO mee om te ontdekken wat voor werk bij ze past. Zestien leerlingen hadden zich opgegeven om mee te lopen met Actium. Negen van deze leerlingen wilden graag meelopen met de wijkconsulent en de wijkbeheerder.

 

Onderzoek

Samen met Vaart Welzijn en de gemeente heeft Actium een wijk gekozen waar deze leerlingen een onderzoek naar de leefbaarheid in de wijk konden uitvoeren. De leerlingen zijn in Peelo bij een aantal inwoners langs geweest met wat lekkers. Daarnaast hebben ze de inwoners gevraagd naar hun woongenot en hun gevoel van veiligheid in de buurt. Ook hebben de leerlingen een tuinschouw en portiekbeoordeling gedaan. Want een nette en schone wijk zorgt voor meer woongenot. De uitkomsten van de interviews, de tuinschouwen en portiekbeoordelingen zullen gebruikt worden om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.
 

Leerzame dag

In de ochtend ging de eerste groep leerlingen op pad. Het was slecht weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Juist door de regen werden de leerlingen ook bij inwoners thuis uitgenodigd en ontstonden fijne gesprekken. In de middag ging de tweede groep leerlingen op pad. Het weer was opgeknapt en ook bij deze tweede groep was er veel enthousiasme. Deze tweede groep vond de tuinschouwen en portiekbeoordelingen erg leuk om te doen en hebben hier veel informatie over verzameld. De eerste groep leerlingen vonden juist de huisbezoeken en deurgesprekken erg interessant. Al met al hebben we een hele leuke en leerzame dag gehad.

Foto's

Alex Kempers
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder