• Nieuws
  • Assen Bloeit nog steeds in de running voor Appeltje van Oranje

Assen Bloeit nog steeds in de running voor Appeltje van Oranje

Assen Bloeit is een stapje dichter bij het winnen van een Appeltje van Oranje. Dé prijs voor sociale initiatieven van het Oranjefonds. Tijdens de stem tiendaagse kon iedereen stemmen op 38 initiatieven uit Nederland en de Nederlandse Antillen. Assen Bloeit was één van de twee initiatieven uit Drenthe die genomineerd was. Degenen met de meeste stemmen gingen door naar de volgende ronde: de Pitchdag. Dat lukte Assen Bloeit, Mawasi Best en Rudolf Setz pitchten samen op de Oranje Pitchdag.

 

Rudolf en Mawasi vertelden over hun ontmoeting op straat. Hoe Mawasi de eerste vrijwilliger werd van Assen Bloeit. Hoe lastig het was voor Mawasi om haar weg te vinden in Nederland, toen ze er nog niet zo lang woonde. En over hoe Assen Bloeit haar hier in heeft geholpen. Van de 38 organisaties is Assen Bloeit genomineerd voor de top 10.

 

Finaledag

Op de finaledag in oktober 2023 worden de drie winnaars bekend gemaakt door koningin Maxima. De prijs, voor elk van de drie winnaars, bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 25.000 euro. Dit bedrag kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder