• Nieuws
  • Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, gevestigd in het gebouw ‘De Open Hof’ in Vredeveld, is een plek waar mensen tot bloei kunnen komen en waarbij er verbinding wordt gelegd. “Als je zelf tot bloei komt, heeft dat altijd te maken met de relatie tot een ander”, aldus Rudolf Setz, initiatiefnemer. Het unieke zit in de aanpak, die samenkomt in de vraag: ‘Heb je zin om mee te doen?’. Bij Assen Bloeit krijgt niemand een etiket. Mensen zijn geen cliënt, klant, asielzoeker of scholier. Je bent een mens met mogelijkheden en je kunt meedoen als vrijwilliger.

 

Koken met het Keukenteam

Assen Bloeit biedt een fysieke plek, waar je een praatje kunt maken of activiteiten kunt ondernemen. Er zijn verschillende teams waarbij je je kunt aansluiten. Bijvoorbeeld het Groenteam, Klusteam en Keukenteam. Zo kookt het Keukenteam elke donderdagavond maaltijden uit verschillende windstreken in hun eigen restaurant ‘Boca Boca’. Elke week komen daar tientallen mensen eten waaronder mensen van de zogenoemde ‘rode flat’ in Vredeveld, om tegelijkertijd de onderlinge verbinding in de flat te leggen.

 

Activiteitenkalender

Ook worden er andere activiteiten door Assen Bloeit georganiseerd. Zo is er een creatieve werkplaats waar je terecht kunt als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Deze zelfgemaakte producten worden dan weer verkocht in De Open Hof of op (wijk)marktjes. Het genoemde Groenteam brengt het gebouw en de omliggende tuin letterlijk tot bloei. Planten en bloemen worden gekweekt en gestekt en de binnen- en omliggende tuin wordt verzorgd en onderhouden door de groenliefhebbers. Meer weten? Kijk voor alle activiteiten op de activiteitenkalender van Assen Bloeit.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder