• Nieuws
  • Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, gevestigd in het gebouw ‘De Open Hof’ in Vredeveld, is een plek waar mensen tot bloei kunnen komen en waarbij er verbinding wordt gelegd. “Als je zelf tot bloei komt, heeft dat altijd te maken met de relatie tot een ander”, aldus Rudolf Setz, initiatiefnemer. Het unieke zit in de aanpak, die samenkomt in de vraag: ‘Heb je zin om mee te doen?’. Bij Assen Bloeit krijgt niemand een etiket. Mensen zijn geen cliënt, klant, asielzoeker of scholier. Je bent een mens met mogelijkheden en je kunt meedoen als vrijwilliger.

 

Koken met het Keukenteam

Assen Bloeit biedt een fysieke plek, waar je een praatje kunt maken of activiteiten kunt ondernemen. Er zijn verschillende teams waarbij je je kunt aansluiten. Bijvoorbeeld het Groenteam, Klusteam en Keukenteam. Zo kookt het Keukenteam elke donderdagavond maaltijden uit verschillende windstreken in hun eigen restaurant ‘Boca Boca’. Elke week komen daar tientallen mensen eten waaronder mensen van de zogenoemde ‘rode flat’ in Vredeveld, om tegelijkertijd de onderlinge verbinding in de flat te leggen.

 

Activiteitenkalender

Ook worden er andere activiteiten door Assen Bloeit georganiseerd. Zo is er een creatieve werkplaats waar je terecht kunt als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Deze zelfgemaakte producten worden dan weer verkocht in De Open Hof of op (wijk)marktjes. Het genoemde Groenteam brengt het gebouw en de omliggende tuin letterlijk tot bloei. Planten en bloemen worden gekweekt en gestekt en de binnen- en omliggende tuin wordt verzorgd en onderhouden door de groenliefhebbers. Meer weten? Kijk voor alle activiteiten op de activiteitenkalender van Assen Bloeit.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Eten in de wijk!

Eten in de wijk!

De MaasStee wordt een steeds mooiere plek voor ontmoetingen en gezelligheid in de wijk Pittelo. Je kan er...
Lees verder
Buurthuizen krijgen een hart onder de riem

Buurthuizen krijgen een hart onder de riem

“Buurthuizen zijn een onmisbare schakel in het contact tussen mensen in onze wijken. Jullie verdienen zek...
Lees verder
Nieuwe permanente bewegwijzering 4 Mijl van Assen

Nieuwe permanente bewegwijzering 4 Mijl van Assen

De 4 Mijl van Assen is een razend populair hardloopevenement. Maar wist je dat je het hele jaar door de r...
Lees verder