• Nieuws
  • Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, de plek waar mensen tot bloei komen

Assen Bloeit, gevestigd in het gebouw ‘De Open Hof’ in Vredeveld, is een plek waar mensen tot bloei kunnen komen en waarbij er verbinding wordt gelegd. “Als je zelf tot bloei komt, heeft dat altijd te maken met de relatie tot een ander”, aldus Rudolf Setz, initiatiefnemer. Het unieke zit in de aanpak, die samenkomt in de vraag: ‘Heb je zin om mee te doen?’. Bij Assen Bloeit krijgt niemand een etiket. Mensen zijn geen cliënt, klant, asielzoeker of scholier. Je bent een mens met mogelijkheden en je kunt meedoen als vrijwilliger.

 

Koken met het Keukenteam

Assen Bloeit biedt een fysieke plek, waar je een praatje kunt maken of activiteiten kunt ondernemen. Er zijn verschillende teams waarbij je je kunt aansluiten. Bijvoorbeeld het Groenteam, Klusteam en Keukenteam. Zo kookt het Keukenteam elke donderdagavond maaltijden uit verschillende windstreken in hun eigen restaurant ‘Boca Boca’. Elke week komen daar tientallen mensen eten waaronder mensen van de zogenoemde ‘rode flat’ in Vredeveld, om tegelijkertijd de onderlinge verbinding in de flat te leggen.

 

Activiteitenkalender

Ook worden er andere activiteiten door Assen Bloeit georganiseerd. Zo is er een creatieve werkplaats waar je terecht kunt als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Deze zelfgemaakte producten worden dan weer verkocht in De Open Hof of op (wijk)marktjes. Het genoemde Groenteam brengt het gebouw en de omliggende tuin letterlijk tot bloei. Planten en bloemen worden gekweekt en gestekt en de binnen- en omliggende tuin wordt verzorgd en onderhouden door de groenliefhebbers. Meer weten? Kijk voor alle activiteiten op de activiteitenkalender van Assen Bloeit.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Gezond Natuur Wandeling in Assen van start!

Gezond Natuur Wandeling in Assen van start!

Wethouder Jan Broekema gaf vandaag vanaf het terrein van het Duurzaamheidscentrum in Assen het startsein ...
Lees verder
Spelen, beleven en ontmoeten tijdens het Podium Zomer!

Spelen, beleven en ontmoeten tijdens het Podium Zomer!

Het is bijna zover: van maandag 16 augustus t/m zaterdag 21 augustus staat Podium Zuidhaege in het teken ...
Lees verder
Hoge energierekening?

Hoge energierekening?

De gemeente Assen biedt vanaf 14 november extra ondersteuning aan inwoners die moeite hebben met rondkome...
Lees verder