• Nieuws
  • ANWB AutoMaatje Assen viert haar 5-jarig jubileum!

ANWB AutoMaatje Assen viert haar 5-jarig jubileum!

Het een landelijke initiatief ANWB AutoMaatje werd vijf jaar geleden opgestart in Assen door Vaart Welzijn. ANWB AutoMaatje Assen is een vervoerservice door vrijwilligers en bedoeld voor inwoners die minder mobiel zijn. Een bezoek aan de kapper, familie of winkelen in de buurt wordt daardoor weer mogelijk. Maar ook ritten naar het ziekenhuis, huisarts, tandarts of fysiotherapeut kunnen worden aangevraagd. Overdag, ’s avonds of in het weekend; alles is mogelijk mits er een beschikbare vrijwilliger is.


Mogelijk dankzij vrijwilligers

In 2019 zijn we in Assen begonnen met een paar vrijwilligers. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een team van 59 vrijwilligers, waarvan het merendeel chauffeur. Ook zijn er huisbezoekers, die nieuwe deelnemers bezoeken en informeren over de gang van zaken. Een telefoonteam, bestaande uit 10 personen die per toerbeurt op werkdagen de binnenkomende telefoontjes aannemen, koppelt de ritjes aan een chauffeur. Zonder de enthousiaste en gedreven inzet van deze vrijwilligers was er geen ANWB AutoMaatje Assen. Zij zijn van onschatbare waarde!


Van toegevoegde waarde

ANWB AutoMaatje Assen doet er voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers toe. Door de ritjes maken mensen contact en kunnen deelnemers weer ergens komen. Ze behouden of krijgen hun zelfstandigheid. Het is veel meer dan alleen vervoer, het gaat echt om het ‘maatje’ in dit concept. De chauffeurs rijden met hun eigen auto naar de gewenste locatie, maar bieden ook een helpende hand waar nodig. Een van de chauffeurs: “Als het nodig is, dan help ik met het doen van de boodschappen of zet ik die in de keuken. Een klein gebaar, maar mensen zijn zo dankbaar. En het persoonlijk contact is ook zo leuk. Even aandacht voor iemand kan een dag goedmaken. En mijn dag ook!”.

 

Meer dan 16.000 ritjes 

Het unieke aan het concept is dat het heel laagdrempelig is. Als deelnemer hoef je nergens lid van te zijn. En de vrijwilligers kunnen zelf aangeven wanneer ze een rit willen rijden. Ze zijn niet gebonden aan vaste tijden. Dat ANWB AutoMaatje Assen in een behoefte voorziet, blijkt uit het feit dat we inmiddels meer dan 16.000 ritjes hebben gereden, ondanks de corona periode toen er niet meer gereden mocht worden. 


Meer weten?

Wil je meer weten over ANWB AutoMaatje Assen, of wil je meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Assen, tel. 06-82357286, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek de website www.vaartwelzijn.nl.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Wijkfeest Assen-Oost

Wijkfeest Assen-Oost

In een lange straat stonden allemaal verschilldende kraampjes. Van de adventkerk tot Veilig Verkeer Neder...
Lees verder
Opening flats Thorbeckelaan

Opening flats Thorbeckelaan

De drie flats aan de Thorbeckelaan in Assen hebben een feestje op 11 september. Mijn Buurt Assen wilde de...
Lees verder
Nieuw Groentekastje in Schakelveld

Nieuw Groentekastje in Schakelveld

Er is een nieuw groentekastje geplaatst op Sckakelveld!
Lees verder