• Nieuws
  • Actium start bouw op locatie Vredeveldschool in Assen Oost

Actium start bouw op locatie Vredeveldschool in Assen Oost

Op de hoek van de Pinksterbloemstraat en Zilverschoonstraat worden 22 appartementen gebouwd. Dit is de plek waar vroeger de Vredeveldschool stond. Bouwmij Hendriks BV uit Assen maakt het bouwterrein hiervoor klaar en begint in het voorjaar met bouwen. De appartementen zijn ongeveer begin 2022 klaar, verwacht Actium.

 

22 appartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens

Het wordt een appartementengebouw dat ongeveer net zo groot is als de gebouwen die al aan de Zilverschoonstraat staan. Het blok krijgt vier woonlagen met appartementen van ongeveer 70 m² met 2 slaapkamers. Deze sociale huurwoningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens; senioren, starters of kleine gezinnen. Het gebouw wordt volledig gasloos. Voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen. De parkeerplaats komt aan de achterzijde van het gebouw aan de Zilverschoonstraat.

 

Levensloopbestendig wonen in Assen Oost

Het is een mooie locatie dichtbij wijkvoorzieningen zoals winkelcentrum Vredeveld en gezondheidscentrum Assen Oost. Ook het station is niet ver weg. Een prima plek voor huidige en nieuwe bewoners van Assen Oost om te starten, maar ook om oud te worden in de wijk. De appartementen zijn levensloopbestendig, dit betekent bijvoorbeeld dat er een lift is en dat er in de woningen rekening gehouden is met de draaicirkel van een rollator. Verder zijn de deuren naar toilet en badkamer breed genoeg voor een rolstoel of rollator. En in de berging worden stalplaatsen gemaakt voor scootmobielen. Het is nog niet bekend wanneer de appartementen in de verhuur gaan. 

 

Wijkvisie Assen Oost

Dit project past in de wijkvernieuwing van Mijn Buurt Assen en is gebaseerd op de wijkvisie die door de gemeente Assen, Vaart Welzijn, Actium en buurtbewoners is gemaakt. Eén van de hoofdlijnen van deze visie is dat huidige en nieuwe bewoners oud kunnen worden in de wijk. De wijkvernieuwing draagt bij aan een positief beeld van Assen Oost. 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder