• Nieuws
  • Aanleg pumptrack Assen Oost in volle gang

Aanleg pumptrack Assen Oost in volle gang

Het is zover, de aanleg van de pumptrack in Assen Oost is in volle gang. Op Landgoed Valkenstijn werken we hard aan deze baan waar je straks op alle soorten wielen kunt spelen. Als er maar geen motor op zit.

 

Buiten bewegen voor jong en oud

Het begon met een buurtinitiatief om een buitenspeelplek terug te krijgen in de buurt.  De afgelopen jaren verdwenen er namelijk verschillende speelterreinen uit Assen Oost. Buurtbewoners kwamen met het idee voor een pumptrackbaan, zij haalden handtekeningen op bij buurtbewoners en vroegen Mijn Buurt Assen om hulp. Buiten bewegen voor jong en oud en een sociale ontmoetingsplek; dát is het idee achter de plannen. De initiatiefnemers zijn blij dat de aanleg is begonnen: “Het is geweldig dat het idee dat we hadden voor de buurt nu werkelijkheid wordt. We zien de baan steeds beter vorm krijgen. En kunnen niet wachten tot we de kinderen erop zien fietsen.“

 

Bulten en bochten

Een pumptrack is een geasfalteerd fietspad met bulten en bochten. Je kunt er met verschillende soorten wielen op spelen. Zoals loopfietsjes, skeelers, skateboards, mountainbikes of rolstoelen. Een mooie speelvoorziening voor jong en oud. Gemakkelijk toegankelijk en veilig.

 

Groene omgeving

Deze plek is onder andere gekozen omdat het dichtbij de scholen ligt. Een groene omgeving en een plek waar gezinnen graag komen. Overdag zijn er vaak mensen, waardoor er sociale controle is. De scholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang in de directe omgeving willen de pumptrack straks graag gebruiken. In het ontwerp is rond de baan ruimte voor groen, zodat het past in de omgeving. Leonie van Baarsen, oprichtster van de hondenspeeltuin: “De hondenspeeltuin, de Dierenweide en Stichting Landgoed Valkenstijn hebben begrepen dat er een pumptrack gaat komen met een hoop natuurlijke elementen. We hebben afgesproken dat er zoveel mogelijk wordt gedaan om te voorkomen dat het een hangplek wordt. Zo komen er geen afdakjes om te schuilen. Ook blijft er genoeg groen over voor voetbal en andere activiteiten. We wensen alle gebruikers veel plezier toe in ons mooie groene stuk in de wijk.”


De financiering voor de aanleg komt van Mijn Buurt Assen, het budget Dorpsinitiatieven van de provincie Drenthe en de gemeente Assen.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Warm Winterfeest in de Lariks groot succes

Warm Winterfeest in de Lariks groot succes

Afgelopen zaterdag was het gezellig in Assen. Overal waren kerstmarktjes en winterfeesten. Zo ook in de L...
Lees verder
Jaarlijkse burendag in Buurtmoestuin; nét even anders, wel gezellig

Jaarlijkse burendag in Buurtmoestuin; nét even anders, wel gezellig

Afgelopen donderdag 24 september werd in de ochtend in de Buurtmoestuin Schakelveld de jaarlijkse Burenda...
Lees verder
Inloopmiddag- en avond BOSS Peelo

Inloopmiddag- en avond BOSS Peelo

We gaan met jullie in gesprek over de speelplekken in Peelo Noord-Oost. Denk mee over de inrichting van d...
Lees verder