• Nieuws
  • Aan de slag in Noorderpark

Aan de slag in Noorderpark

De dag van 29 november staat in het teken van bewegen, ontmoeten, sport en spel. We komen samen in de Componist om met de buurt en Mijn Buurt Assen te spreken over de plannen voor het openbaar groen. Wijkreporter Christine Eggens schreef onderstaand verslag over de bijeenkomst. 

 

Om 15.00 uur en om 19.00 uur is de buurt uitgenodigd om mee te denken over de speelplekken en de ontmoetingsplaatsen in de omgeving.De verschillende instanties kunnen ons vertellen wat de mogelijkheden zijn, waar leuke speelplaatsjes komen en waar je elkaar kunt ontmoeten.

Visieplan

Bij binnenkomst zie je een plattegrond van het Noorderpark en is er iemand van de gemeente die je verteld over het plan en de visie van de gemeente over de verschillende locaties in de Componistenbuurt. Het gaat om drie grotere speelplaatsen. Het ene veld wordt een speelplaats en een andere plek is een ontmoetingsplaats. Het is de bedoeling dat de buurtbewoners aangeven wat wel en wat niet wenselijk is, een gesprek aangaan over de leefomgeving en waar het geld aan wordt besteed. Ook wordt er gesproken over plaatsen die al voldoende zijn ingericht en waar de gemeente geen veranderingen hoeft aan te brengen. 

Mogelijkheden invulling omgeving

Bij de stand van Dolmans landscaping group kunnen ze je iets vertellen over de aanleg van de veldjes met speeltoestellen en de mogelijkheden van picknicktafels tot overkappingen om droog te kunnen zitten en genieten van gezelschap of het uitzicht op een vijver. Zij kunnen de wensen voor -en van de bewoners tot uitvoering brengen.

Samen maken we de buurt

Aan een tafeltje met een kopje thee en cake, ontstonden er nog leuke gesprekken over de behoefte aan ontmoeten en de activiteiten in de omgeving. Dat je om elkaar denkt en dat je elkaar kent. Dan woon je in een leuke buurt of flat. Misschien zien we elkaar wel in de Componist of in de tuin, of bij een speelplaats. Het is toch fijn om te weten wat er speelt in jouw buurt!

Foto's

Hester de Rijk
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder
Jaarrapportage 2023

Jaarrapportage 2023

Met plezier presenteren we het jaarverslag van Mijn Buurt Assen over 2023. Het jaar waarin de samenwerkin...
Lees verder
Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Ontdek Kloosterakker tijdens de informatiedag!

Op zaterdag 6 juli wordt er een informatiedag gehouden in Kloosterakker voor bewoners en geïnteresseerden...
Lees verder