jaarrapport 2019 online

Over Mijn Buurt Assen

Een groene, veilige, gezellige en bruisende buurt. Dát is waar inwoners van Assen, woningcorporatie Actium, gemeente Assen, Vaart Welzijn en andere Assense organisaties samen voor gaan. Met projecten georganiseerd door de gemeente Assen en Actium, maar ook en vooral door projecten en initiatieven van inwoners. Van de speeltuin opknappen tot een buurtfeest of –markt: er zijn projecten vóór iedereen, dóór iedereen.

Oog voor elkaar

De projecten zijn niet alleen erg leuk, maar zorgen er ook voor dat Assen een fijne plek wordt én blijft. Samen verbeteren we bijvoorbeeld onze woonomgeving, de openbare ruimten, verkeersveiligheid en parkeergelegenheid. De projecten versterken bovendien het contact tussen buurtbewoners. We krijgen meer oog voor elkaar, houden rekening met elkaar en kunnen eventuele problemen eerder signaleren.

Mijn Buurt Assen

Op mijnbuurtassen.nl vind je het overzicht van alle activiteiten in Assen. Daarnaast biedt de site een overzicht van aangeboden materialen, ruimtes en helpende handen. Handig als je een activiteit wilt organiseren, maar nog iets nodig hebt! Heb je zelf iets aan te bieden? Dan kun je dat op de kaart zetten. Assenaren kunnen op mijnbuurtassen.nl een account aanmaken. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van activiteiten en nieuws uit jouw buurt.

Financiering

Mijn Buurt Assen en het Stimuleringsfonds Assen ondersteunen buurtinitiatieven en activiteiten met financiering, diensten of mensen. Je kunt een financieringsaanvraag doen via het formulier.

Wij werken samen met STILA

Wonen in een groene, veilige en prettige buurt. Daar maken Mijn Buurt Assen en STILA zich sterk voor. Dit doen we door initiatieven van inwoners te stimuleren en ondersteunen. Daarbij richt Mijn Buurt Assen zich vooral op fysieke verbeteringen in de buurt (zoals het opknappen van een speeltuin), terwijl STILA zich richt op activiteiten, waardoor de sociale samenhang in een buurt verbetert (bijvoorbeeld een wijkfeest). Maar… uiteindelijk maakt het niet uit waar u aanklopt. STILA en Mijn Buurt Assen werken samen, wisselen uit en inspireren elkaar. Samen maken we de buurt!

https://stila-assen.nl/

Maatschappelijke partners

Mijn Buurt Assen werkt ook samen met:

Feedback

Heb jij iets op de website ontdekt dat je graag zou willen veranderen, waardoor Mijn Buurt Assen nog beter wordt? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Feedback