• Nieuws
  • Samen maken we de buurt, ook voor inwoners met een migratieachtergrond

Samen maken we de buurt, ook voor inwoners met een migratieachtergrond

Onlangs stond in de Asser Courant een artikel met informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen in deze lastige tijden. Deze deelden we eveneens op onze site. Deze informatie is nu ook vertaald in het Syrisch-Arabisch, Tigrinya en Engels. Medewerkers van Actium, die in hun werk te maken hebben met huurders met een migratieachtergrond, namen dit mooie initiatief.

 

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, maakt mensen meer kwetsbaar voor sociale isolatie en eenzaamheid. Dat kan zeker ook gelden voor mensen met een migratieachtergrond. Daarom vertaalden wij de informatie en verspreiden deze onder statushouders die in een huurwoning van woningcorporatie van Actium wonen. Wil je de teksten ook ontvangen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Corona Helpdesk

De Corona Helpdesk voor statushouders is een initiatief van Corona Actiecomité Statushouders (CAS), een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. Getrainde vrijwilligers beantwoorden vragen in onder andere Arabisch en Tigrinya. De helpdesk is bereikbaar via 085 – 58 0 88 00.

 

WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

De Rode Kruis Hulplijn is nu ook bereikbaar voor mensen die geen Nederlands spreken. Hebben zij een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat ze in quarantaine of thuisisolatie zitten vanwege het coronavirus, dan kunnen ze terecht bij speciale WhatsApp-nummers. De WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen is op dit moment beschikbaar in de volgende talen: Marokkaans-Arabisch, Tamazight (Berbers) en Turks. Kijk hier voor meer informatie en de telefoonnummers.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Maak je eigen Midnight Walk!

Maak je eigen Midnight Walk!

De Midnightwalk is het grootste evenement van Rotary Club Assen-Noord. Elk jaar op de tweede vrijdag in s...
Lees verder
Aan de slag in de Speenkruidstraat!

Aan de slag in de Speenkruidstraat!

Afgelopen woensdag gingen we de Speenkruidstraat in om samen met bewoners in gesprek te gaan over veiligh...
Lees verder
Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Woningcorporatie Actium heeft de intentie om 102 eengezinswoningen aan de Aar, Delft en Stroom te slopen ...
Lees verder