• Nieuws
  • Samen maken we de buurt, ook nu!

Samen maken we de buurt, ook nu!

Dát is waar Vaart Welzijn, gemeente Assen en woningcorporatie Actium en andere Assense organisaties samen met inwoners voor gaan. Juist nu is aandacht voor elkaar in de buurt belangrijkMijn Buurt Assen helpt jou daar graag bij.  

 

MBA team in jouw buurt


We zijn op verschillende manieren aanwezig in jouw buurt. Niet meer altijd persoonlijk in verband met jouw en onze veiligheid. Een aantal voorbeelden van hoe we ons tijdens deze crisis inzetten:

 

  • Online spreekuren op Facebook van buurtteam Marsdijk
  • Spreekuur op Instagram voor leerlingen voortgezet onderwijs
  • Supermarkten zien ouderen die om een praatje verlegen zitten. In overleg worden contactgegevens gedeeld met medewerkers van Vaart Welzijn
  • We helpen bij het opzetten van een netwerk voor alleenstaande ouders JACK (Jeugd Activiteiten Centrum Kloosterveen) verspreidt via Instagram en Facebook leuke uitdagingen voor jong en oud
  • Team Lariks-Pittelo deelt via WhatsApp: ‘huiswerk’ met de taalgroep, een oproep om recepten te delen met de kookgroep, tips voor beweegoefeningen of een rebus.

 

Heb je hulp nodig? Of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Neem contact op met Vaart Welzijn. Of het nu gaat om boodschappen of een moeilijke gezinssituatie, blijf er niet alleen mee zitten. Bel 088 – 030 5160 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je zelf inwoners helpen?

Dat is fijn! Op www.vipassen.nl bundelen we veel aanbod van hulp. Vrijwilligers en organisaties kunnen zich hier aanmelden. Eén van de initiatieven die hier binnen is gekomen, is ‘zwaaien voor een glimlach’!

 

Zwaaien voor een glimlach

We zitten nu allemaal veel meer thuis. Daarom is het juist zo belangrijk om contact te blijven maken en houden. Dit kun je heel simpel doen door naar elkaar te zwaaien. Als je naar iemand zwaait dan geef je jezelf en de ander een glimlach. Hoe kun je dit doen? Teken met stoepkrijt een zwaaihand op de stoep voor je huis. Of knip een hand uit papier en hang die op het raam. Loop je een rondje, vergeet dan niet om te zwaaien naar elkaar. Hou rekening met de adviezen van het RIVM, ga niet onnodig naar buiten en houd afstand.

 

Mantelzorg

Ben je mantelzorger? Dan is er voor jou een netwerk met meerdere deelnemende organisaties in Assen. Op de site van Informele Zorg Assen kun je terecht met al je vragen. Via deze site willen we jullie informeren, steun bieden en praktische vragen en zorgen opvangen. Er is ook een digitale community waar je met elkaar in contact kan komen om bijvoorbeeld tips en ervaringen uit te wisselen.

 

Buddylink

De coronacrisis treft de kwetsbaren onder ons extra hard en door alle maatregelen raken zij ook sneller in een sociaal isolement. Meld je aan als online buddy bij buddylink om de komende weken regelmatig contact te hebben met een stadsgenoot die dreigt te vereenzamen. Geen ‘live’ bezoek maar een telefonische babbel om in contact te blijven. Aanmelden kan hier.

 

Actium

Telefonisch kun je Actium bereiken op 0900-0604, mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het kantoor is gesloten voor bezoek. Wil je graag een telefoontje van één van de wijkconsultenten? Of iets melden over de buurt? Laat het weten. Meer over wat Actium in deze periode (anders) doet, lees je hier.

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Samen maken we de buurt, ook voor inwoners met een migratieachtergrond

Samen maken we de buurt, ook voor inwoners met een migratieachtergrond

Onlangs stond in de Asser Courant een artikel met informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen in de...
Lees verder
Nieuwe permanente bewegwijzering 4 Mijl van Assen

Nieuwe permanente bewegwijzering 4 Mijl van Assen

De 4 Mijl van Assen is een razend populair hardloopevenement. Maar wist je dat je het hele jaar door de r...
Lees verder
Hoe gaat het met de Praatpaal in Kloosterveen?

Hoe gaat het met de Praatpaal in Kloosterveen?

Wat vind jij van de buurt? Dat vroegen we eind vorig jaar aan de bewoners van de Rozemarijntuin in Kloost...
Lees verder