• Nieuws
  • Op fietse door het centrum!

Op fietse door het centrum!

Op 9 november was het laatste wijkbezoek van het college van burgemeester en wethouders. Samen met de wijkcoördinatoren van Mijn Buurt Assen gingen zij op bezoek in het centrum. Hier gingen ze langs vele mooie buurtinitiatieven bij onder andere de Omloop en de Gouverneurstuin. Wijkreporter Christine Eggens ging mee en schreef er een verslag over! Alex Kempers maakte de foto's.

 

“We starten het wijkbezoek met koffie en een goed verhaal bij Antjes Taverne. Antje neemt ons mee in een wereld van fijne mensen die behoefte hebben aan contact, lekker eten, samen fitnessen en een kop koffie met een praatje. Vaak iets oudere mensen die zich soms alleen voelen. Even verderop, een klein stukje fietsen, zaten Cindy en Fenny op een bankje bij de Arendstate. Cindy vertelde ons over het initiatief van de mooie bankjes in het centrum. Zo kunnen ouderen, bijvoorbeeld de bewoners van de Arendstate, toch een leuk stuk wandelen en wanneer ze moe zijn even plaats nemen op een bankje. De bloembak naast de bank was nog wat leeg, daarom overhandigde het college een tuinbon aan de dames om er een fleurig geheel van te maken.

 

Het Buiten(ga)plein

Weer verder fietsend kwamen we bij het pleintje van de Omloop. Het pleintje hier is mooi gemaakt door de bewoners zelf, onder leiding van Grietje Buitenga. Het plein is opgeknapt met muurschilderingen, mooie grote bloemen, een minibieb en veel groen. Grietje had de eer een naambord te onthullen. Het pleintje draagt nu de naam Buiten(ga)plein. Gauw maar weer de trappers beroeren voor een volgend bezoek. We bezoeken een winkelier op het Koopmansplein; de kunstwinkel en atelier van Ongeeikt, een cadeauwinkel met kunst. Een mooie tussenoplossing voor leegstaande panden. De gebruiker van het pand geniet volop van het vernieuwde plein en kijkt uit op de spelende kinderen op de hunebedden.

 

Bankjes en kastjes

Op naar de Kop van de Vaart. Hier staat de sociale sofa, gemaakt door vrijwilligers, die de mozaïek op de bank hebben geplaatst. Er werd een mooi gedicht voorgedragen aan het college en de belangstellenden. Door de burgemeester werd een tegel met een gedicht onthult die bij de bank hoort. Het gezelschap ging vervolgens op weg naar het eind van de Gymnasiumstraat. Daar ontmoeten we Coby. Coby vindt de elektriciteitskasten niet zo fraai en dus versiert ze deze met afbeeldingen van Assen uit het verleden of het heden. Snel door naar het volgende project, bij Nieuw Graswijk van Interzorg. Wijkcoördinator Lubbo Sap vertelt over het plan voor de speeltuin om de vijver voor het gebouw van Nieuw Graswijk. We krijgen van de bewoners uitleg over de stappen die zij genomen hebben om er iets moois van te maken voor jong en oud. De ambitie is er om de speeltuin en het hek rond de vijver in april klaar te hebben. Ook komt er nog een jeu de boules baan voor de ouderen.

 

Sporten in de tuin

Snel als de wind fietsen we naar de Gouverneurstuin, waar de warme koffie met cake klaarstaat. En twee initiatiefnemers, jonge dames net van de basisschool af. De dames wilden mogelijkheden voor sport in de tuin en schreven daarom een brief aan de burgemeester en zetten enquêtes uit. Nu is er een plan tot stand gekomen om te sporten in de Gouverneurstuin. Men kan er hockeyen en voetballen, er komt nog een beweegtuin en een jeu de boules baan. Tot slot deelde burgemeester Marco Out koek en cake uit aan de jongeren in de tuin en ging met ze in gesprek. Al met al was het een waardevolle tocht, waar we veel fijne mensen hebben mogen ontmoeten.”

 

Bekijk alle foto's door op de grijze bolletjes te klikken!

Foto's

Alex Kempers
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Bingo!

Bingo!

Er gebeurt veel in de Lariks. De wijk wordt stap voor stap opgeknapt. De komende jaren willen we de Larik...
Lees verder
Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Wijkvernieuwing in De Lariks samen met bewoners

Woningcorporatie Actium heeft de intentie om 102 eengezinswoningen aan de Aar, Delft en Stroom te slopen ...
Lees verder
Repair Café Assen weer ouderwets open

Repair Café Assen weer ouderwets open

Na coronabeperkingen en vakantie is het Repair Café Assen zaterdag 3 september weer normaal open. Iederee...
Lees verder