• Nieuws
  • Het Zitje van de Pelikaanstaete

Het Zitje van de Pelikaanstaete

De Pelikaanstaete heeft er een nieuwe zitplek bij! Een mooi initiatief van buurtbewoonster Fina. In samenwerking met medebewoners en Mijn Buurt Assen heeft zij een ontmoetingsplek weten te realiseren, met de toepasselijke naam ‘Het Zitje’.

 

Fina uit Assen-Oost deed  juni vorig jaar een aanvraag bij Actium voor een bankje met overkapping bij De Pelikaanstaete. Actium koppelde haar aan Mijn Buurt Assen, waar zij al snel contact kreeg met buurtwerker Djodjie Rinsampessy. Djodjie bezocht Fina thuis en besprak met haar de mogelijkheden voor het vervangen, dan wel het plaatsen van een nieuw bankje. Mogelijk met een overkapping. Volgens Fina zou een nieuw bankje buiten op de parkeerplek het samen buiten zitten van de bewoners stimuleren. “Hierdoor komen we wat vaker bij elkaar en vinden ontmoeting en gesprekken plaats. Dat is toch hartstikke mooi?” aldus Fina.

 

Tijdens een tweede gesprek, waarbij woonconsulent Roel Linde aansloot, kwam de groep al snel tot de conclusie dat het een mooi idee van Fina was om deze ontmoetingsplek voor de bewoners te realiseren. Fina is hard aan het werk gegaan om draagvlak te vinden bij de medebewoners. Een succesvolle handtekeningenactie leidde uiteindelijk tot het daadwerkelijk plaatsen van de tafel, het zitje én de overkapping. Een invalide parkeerplekje werd in goed overleg met de bewoners opgeofferd om de plek ruimer en breder te maken. De zitplek werd vervolgens aangelegd door ARBO.

 

Woensdag 22 januari was de plek klaar voor gebruik en werd deze officieel geopend door bewoners en hun genodigden. Er was nog twijfel of het hoekje een naam moest krijgen, maar uiteindelijk werd het plekje heel toepasselijk tot ‘Het Zitje’ gedoopt. We kijken terug op een goede en mooie samenwerking tussen buurtbewoners en het team van Mijn Buurt Assen-Oost. We hopen dat er nog veel gezeten mag worden op Het Zitje!

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder