• Nieuws
  • Eerste containerdag in de Schildersbuurt

Eerste containerdag in de Schildersbuurt

Afgelopen vrijdag was de eerste containerdag voor de Schildersbuurt. Inwoners van de Henriëtte Ronnerstraat, de Tooropstraat, de Roessinghstraat, de Lonerstraat en de Rembrandtlaan konden tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis grof vuil brengen naar twee grote containers die door ons waren geleverd. 

 

De container aan de Roessinghstraat was al snel vol. Inwoners hielpen elkaar met aanhangers en steekwagens. Actium had ook kruiwagens beschikbaar gesteld die inwoners konden gebruiken voor het vervoeren van hun grof vuil. Vooraf waren er al inwoners die hadden aangegeven wel grof vuil te willen storten, maar dit zelf niet te kunnen doen. Hier werd het afval bij huis opgehaald. Om 11 uur kwamen medewerkers van de Hippe Kringloop. Inwoners konden hier hun spullen kwijt die ze nog graag een tweede leven wilden geven. 

 

Koffie met lekkers

Bij de container aan de Lonerstraat liep het eerst niet storm. Wel stonden hier twee tenten met koffie, thee, broodjes en soep. Toen de eerste container aan de Roessinghstraat vol was, verzamelden buurtgenoten zich bij de tenten en genoten van het lekkers dat ze werd aangeboden. Na een pauze stond iedereen weer in de startblokken om verder te gaan met het verzamelen van grof vuil en weer hielp iedereen elkaar. De sfeer was goed en er werd hard gewerkt. Nu ging het aan de Lonerstraat ook snel en binnen korte tijd was ook deze container volledig gevuld. Op beide plekken werden nieuwe containers gebracht, zodat ook het laatste grof vuil uit de buurt opgeruimd kon worden.

 

Wethouder Albert Smit

Om 15.00 uur kwam wethouder Albert Smit nog even langs om een gebakje te doen met de inwoners. Al met al was het een geslaagde dag waar we met z’n allen tevreden op terug kunnen kijken! Wil jij ook aan de slag in jouw buurt? Stuur jouw idee in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto's

Johan Boetes

Wijkvernieuwing

Assen-Oost
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kom eens appels en peren vergelijken in Peelo!

Kom eens appels en peren vergelijken in Peelo!

In Peelo is vorig jaar een boomgaard gerealiseerd en aangebracht bij de Ter Aardseweg. De boomgaard is ee...
Lees verder
Marsdijk bloeit met prachtig nieuw bloemenveld

Marsdijk bloeit met prachtig nieuw bloemenveld

Een aantal bewoners in Marsdijk hebben enige tijd geleden hun handen in elkaar geslagen om het Enkeerdvel...
Lees verder
In gesprek over de kunst- en cultuurroutes in Pittelo

In gesprek over de kunst- en cultuurroutes in Pittelo

Dinsdagavond 14 juni zijn we in de MaasStee opnieuw met inwoners van Pittelo in gesprek gegaan over de ui...
Lees verder