Een succesvolle info avond over de Volksopera 'de ridder van Pittelo'

11 januari 2019

‘Ik zal het zo fijn vinden dat er ook verhalen komen die horen bij De Lariks en Pittelo’

Dat zegt theatermaker, regisseur, operazanger Charles Hens. Het verhaal van de opera ‘De ridder van Pittelo’ gaat over een onmogelijk liefde,- tuurlijk, het moet dramatisch-, maar een liefdes verhaal van iemand uit De Lariks of Pittelo of een opmerkelijke gebeurtenis uit deze wijken, kan allemaal in het bestaande verhaal verweven worden.  Op de informatie avond over de volksopera in het oude Rode Kruisgebouw op 9 januari, oppert iemand dat ie in een punkband zit, een ander vraagt of kinderen die in juli in de Kroezehof bezig zijn, mee kunnen doen. Ruimte is daar zeker voor maar geruststellend is misschien ook dat het verhaal, het kader al gemaakt is, rollen en tekst al uitgeschreven zijn.

Professionele begeleiding

Woensdagavond waren er zo’n veertig belangstellenden in het oude Rode Kruisgebouw aan de Delft. Projectleider Monique Verheugt presenteerde de mensen van de Asser Volksopera en komen we te weten welke mensen zij nodig hebben om vier dagen lang vanaf 11 (10 juli is de try out) juli ‘De ridder van Pittelo’ in Park Pittelo op te kunnen voeren. Het is niet de minste groep die deze opera begeleidt . Van  regisseur, zangcoaches (voor koor en solo) tot podium-, kostuummaker, organisator en vormgever van het decor, zijn het allemaal professionals. En niet te vergeten het Jongkamerorkest Noord, zo’n vijfentwintig mensen onder leiding van Rolf Verbeek doet mee. Zingen, zeker solo zingen, is best spannend en dan is het fijn door een professioneel orkest ondersteund te worden.

Enthousiasme

Het enthousiasme in de zaal is groot. Charles Hens zingt, er is operamuziek, wij doen allemaal opfrisoefeningen en zingen ook even alsof we al een koor zijn. Mmm, dat klinkt best goed. Dat wordt nog wat, straks in juli in de buitenlucht in park Pittelo. Dat gaat mooi worden. Aan het eind van de avond geven velen zich op bij organisator Iris van Dijk. Wie wil er nog meer meedoen? Geef je op via de website www.volksoperaassen.nl En je hoeft niet in De Lariks of Pittelo te wonen om mee te doen.

Volgende keer meer over het verhaal ‘De ridder van Pittelo’.

 

Nog geen reacties

Reageren

Feedback

Heb jij iets op de website ontdekt dat je graag zou willen veranderen, waardoor Mijn Buurt Assen nog beter wordt? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Feedback