Donderdag 18 april feestelijke start wijkvernieuwing in de Lariks

15 april 2019

De wijkvernieuwing in De Lariks gaat deze maand volop verder. Op donderdag 18 april (16.00 – 17.30 uur) vieren we de feestelijke start van de vele werkzaamheden samen met de wijkbewoners. De feestelijke opening vindt plaats bij de bouwplaats op de hoek Nobellaan /Selma Lagerlöflaan. De vernieuwing van De Lariks komt tot stand binnen de aanpak van ‘Mijn Buurt Assen’. Hierin werken Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn nauw samen om initiatieven van de grond te krijgen.
U ben van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
16.00 uur:       Inloop en welkom

16.15  uur:      Enkele woorden

16.30 uur:       Officieel startsein! Starthandeling door wethouder Janna Booij (gemeente Assen),

Elles Dost (directeur Actium)  en Henny Luppes (directeur Vaart Welzijn)

16.45 uur:       Bewoners, kinderen en aanwezigen drukken letterlijk hun stempel op het project

Aansluitend napraten, hapje en drankje

17.30 uur:       Einde

De Lariks wordt komende jaren fasegewijs opgeknapt. In deze eerste fase bouwt Actium 20 grondgebonden woningen aan de Stadhouderslaan, 36 grondgebonden woningen aan de Rabenhauptstraat en Talmastraat en nog eens 60 nieuwe appartementen aan de Nobellaan, Talmastraat en Selma Lagerlöflaan. Deze woningen zijn allemaal aardgasvrij en energiezuinig. Daarnaast worden 170 eengezinswoningen in de Molukse Wijk van binnen en buiten opgeknapt. De gemeente is inmiddels gestart met het opknappen van de openbare ruimte in de wijk en de aanleg van de nieuwe gescheiden riolering. Vanaf 29 april wordt dat ook echt merkbaar voor de bewoners van de woonstraten.

Nog geen reacties

Reageren

Feedback

Heb jij iets op de website ontdekt dat je graag zou willen veranderen, waardoor Mijn Buurt Assen nog beter wordt? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Feedback