Doe eens mee met een wandeling van een wandelvereniging

9 april 2019

Het begint ermee dat afgelopen zaterdag aan beide kanten van de Lonerstraat ter hoogte van Asser Boys veel auto’s staan. Veel meer dan op de foto. En die zijn niet gekomen voor het voetballen maar voor het wandelen. In de kantine van Asser Boys kun je je laten inschrijven. Wil je veertig kilometer lopen, dan moet je daar al voor 9.00 uur zijn, ga je voor 25 kilometer dan wordt ‘t 9.30 uur en wandel je 5, 10 of 15 kilometer, dan kan later ook. Afgelopen zaterdag organiseerde de Asser wandelvereniging Eendracht voor de 24e keer hun jaarlijkse Eendrachttocht in en om Assen. Voor € 4,- per persoon krijg je als niet-lid zeker waar voor je geld en dat komt niet alleen door het mooie weer. Die dag lopen uiteindelijk 340 mensen een wandeling. Best veel eigenlijk.

Met een plattegrondje in de hand start onze 10 kilometer via een weggetje achter het scorebord naar het schelpenpaadje tussen de huizen aan de Houtlaan. Roel, een oud collega is in zijn tuin bezig en groet ik. Dan komt het Amelterbos, slingert een weggetje langs Tennispark Amelte en slaan we de brede toegangslaan naar landgoed Valkenstijn in. Het is eerder een park. Lopend in het bos achter verzorgingshuis De Vijverhof naderen we de grens van Assen Oost. Tussen de weilanden en lager gelegen gebied, trekken we even later langs de huizen en boerderijen van Deurze richting de bosrand bij Rolde. Aan de overkant van de Rolderhoofdweg naar Balloo en rusten we uit bij de Balloohoeve. Alweer een  oud collega, dit keer Ina, haalt er boodschappen. We halen een herinnering op. Na de koffie en thee, op naar Kampsheide. Ik zag ‘m daar al lopen tussen de jeneverbesstruiken. Het is mijn oud collega Aad die met Jos hardloopt. Aad (70) vertelt dat hij oefent voor de Triatlon: vijfhonderd meter zwemmen, vijf kilometer hard lopen, tien kilometer fietsen.

‘Ik ben op zwemles om te leren crawlen. Nou, daar word je moe van!’

‘Ik dacht dat zwemles iets was voor 4, 5,6, 7 jarigen’, grinnik ik even later tegen mijn vrouw maar heb wel bewondering voor Aad dat hij crawlen leren wil. Via het beekdallandschap en ’t bruggetje over ‘Lonerdiepje komen we weer bij Asser Boys uit. Afmelden! Ja, dat hoort er dan ook bij, bij een wandelclub.

Wat zijn nu de voordelen van zo’n uitgezette wandeling?

  • Je komt langs mooie plekjes in de natuur
  • Je ervaart hoe mooi en gevarieerd Assen en omgeving is
  • Je hoeft niet na te denken over hoe je zal lopen
  • Je loopt net over andere paden dan die je al kent
  • Je komt nog eens iemand tegen om een praatje mee te maken en je loopt niet ‘met z’n allen’
  • Je bent in beweging en dat voelt goed
  • Het mooie weer, iemand tegenkomen, wat praten en actief zijn, stemt tevreden

Gewoon een keer doen dus. ‘Ook Asser Boys heeft eens per jaar een wandeling’, zegt de mevrouw van de kantine. ‘Kijk maar op onze site’. Die wandeling is meestal eind januari.

Mocht iemand denken dat als je meedoet aan een wandeling van een wandelvereniging, je dan oud collega’s tegenkomt, ook oud collega Maurice zag ik van het voetbalveld lopen met jongens die daar voetbalden, (hij is zeker elftalleider geworden), dan is dat niet zo. Dat is geluk hebben en toeval.

Wijkreporter Frank

 

Nog geen reacties

Reageren

Feedback

Heb jij iets op de website ontdekt dat je graag zou willen veranderen, waardoor Mijn Buurt Assen nog beter wordt? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Feedback