De Schatten van Assen krant is uit!

28 mei 2019

‘De spannendste vraag was altijd: hoe kom je in gesprek met mensen?’, zei verhalen verteller Kaj van der Plas afgelopen zaterdag 25 mei tijdens de lancering van de eerste editie van de ‘Schatten van Assen krant’.  De vraag mag dan spannend zijn maar als Kaj bij een huis aan belde, -en dat deed hij zo’n twintig keer- , bleek er vaak een warm welkom te volgen.

In de krant staan zo’n zestien interviews met bewoners die wonen in het buurt tussen de Einsteinlaan, de watertoren en de Troelstralaan. Ook vertellen Josien van Beek van het ICO, Michelle Bieleveld en Marcel  van Dijk van Mijn Buurt Assen en kunstenares Gea Koopman over dit initiatief.

Om 16.00 uur krijgt Milou van de familie Cock uit de Marconistraat de eerste krant. Want toen Kaj Diederik Cock interviewde, waren drie generaties Cock bijeen: vader Diederick, zijn dochter Milou en haar zestien maanden oude zoontje Kilan.

Er is die zaterdag nog veel meer te doen in de tent van Mijn Buurt Assen op de hoek Einsteinlaan/ van Heuven Goedhartlaan. Kinderen en bewoners (en medewerkers van Mijn Buurt Assen) maken met kleine mesjes inkepingen in kleine natte blokjes berkenstam.  Eerst halen ze het  schors er af. Dan blijkt het hout zo zacht dat je het makkelijk kan bewerken met witte ingekerfde lijnen. Als ze alle bewerkte blokjes op elkaar stapelen, ontstaat er een ontwerp totempaal. Daarvan wordt later een echte, een vier meter hoge totempaal gemaakt. Die totempaal markeert de ontmoetingsplek die komt te staan op de plaats waar nu de tent staat. Want dat komt uit de verhalen wel naar voren: bewoners hebben behoefte aan zo’n ontmoetingsplek.  Om de totempaal  komen berkenstammen op de grond te liggen met quotes die in de verhalen terugkomen.

Als het 28 september burendag is, is de ontmoetingsplek met de totempaal en de stammen/zitjes eromheen klaar.

Natuurlijk brengen we de krant rond in de buurt. Die krijgt u dus of heeft u al.

Wijkreporter Frank

Schatten van Assen_tabloid DRUK

Nog geen reacties

Reageren

Feedback

Heb jij iets op de website ontdekt dat je graag zou willen veranderen, waardoor Mijn Buurt Assen nog beter wordt? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Feedback